Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Ledare  
 
Kalifornien sprudlar av idéer, i Silicon Valley sitter de med idéerna och de med pengar att investera på Bucks café, runt små bord sitter avslappnade typer och investera hundratals miljoner dollar i nya projekt som handlar om ny energi, sol och vätgasen.  
De som satsar är mestadels genierna som gjorde en förmögenhet på Internet branschen och dom är många. Dom som satsa pengar står i kö frö de vet vad alla dessa ”fria radikaler” kan åstadkomma, långt bort från det svenska bidragssamhället. Nu är det Google som jagar Bill Gates för att passera Microsoft och den drivande kraften är en grönare värld. EN GRÖNARE VÄRLD!  
 
Al Gore och Nobelpriset, ingen annan person har tydliggjort på ett mer konkret sätt vad som sker på vår planet. När Al Gore uppträder så uppträder han inte som en konsult ur högen utan som en statsman och mottas på motsvarande vis över allt dit han kommer. Alla världens industristater och hundratalet platser enbart i USA har lyssnat till Al Gore, alla stora TV kanaler i världen har sänt budskapet vad vi människor är ansvariga till och vad som kan göras.  
 
Nobel pristagaren Al Gore:  
Förnyelsebar energi kommer att leda till miljöförstöring i en hittills oöverträffad skala och dit hör Etanol, Biogas m.fl. med undantag för Sverige där gäller andra naturlagar.
 
 
Visserligen finns det många som återigen är skeptiska, som ifrågasätter och det är bra, men det finns ingen anledning oavsett vad man anser är sant eller osant eller vad folk tror sig veta. Bara att vi människor släpper ut gifter som skadar människan och vår natur är fel och måste rättas till. Begränsar man sig till denna nivå och alla agera för att minska giftiga utsläpp med mål att upphöra helt, vilket vi kan göra med all den kunskap och teknik som finns är det inte omöjligt men det tar sin tid. Det som bromsar är alla statsföretagen med monopol avtal varför första åtgärden måste vara att bryta upp och tillåta en förändring i genomreglerade länder som Sverige m.fl  
 
Särlings land som Sverige förordar mot hela världens expertis Etanol som bevisligen ökar giftiga utsläpp och förgifta folket. Som tur är Sverige en så marginell medspelare på jorden varför man inte bara i EU utan också inom FN sedan länge tillämpar taktiken, låt infödingarna i Skandinavien leka till dess att dom förstår bättre.  
 
Vi bevittnar just nu i världen en aldrig tidigare skådat giganternas kamp mellan nationer, mellan folk som inser och de som blundar. Det handlar om pengar och hundratals miljarder dollar som skall plöjas ned i mer eller mindre bra miljöprojekt. Även antidemokratiska grupperingar före¬språkande en ny världsordning har vaknat till liv – men nu i en grön skepnad i Sverige har dom varit särskilt framgångsrika.  
Min mor som nu har nått den aktningsvärda åldern av snart 102 år är alltjämt knivskarp i hjärnan, som i sina unga dagar var en hängiven bergsklättrare berättade för mig efter att hon lyssnat på ännu en domedags program på svensk TV att redan under 1920 talet smälte olika Glaciärer i Alperna. Det var inga små glaciärer utan sådana som idag skulle utlösa nationell katastrof stämning som kloka människor redan då insåg att det är en del av den ständiga klimat förändringen som jorden är utsatt för.  
 
När man då läser vad som skrivs i den svenska ankdammen undrar man allvarligt ifall vi talar om samma planet. Ännu allvarligare blir det när man lyssnar vad Sveriges miljöminister har att tillföra, den som lyssnar väldigt noga inser snabbt att det endast handlar om dimridåer för att skydda LRF och uppgörelsen som c anslöt sig till med miljö anarkisterna mp, (v) och (s) för att få nya miljarder i subvention till en lögn. Konsekvensen av LRF politiken är att vi hugger ned svensk skog som det tar 30 år att återskapa, skogen som skulle ta upp Co2, obalansen i Norrland är från luften sett bekymmersamt med alla dessa kalhyggen. Redan tidigare har man avlövat stora skogsarealer varför furu och gran också bär ansvaret för en ökat Co2 om den inte är uppblandat med lövskog. Inser du hur komplex allt är? Hur fel allt har gått i avkroken Sverige?  
Att jorden ändrat sin lutning från jordaxeln med närmare 1 grad, inte ett ord om detta. Vad innebär detta för klimat utvecklingen? Att Sahara sanden flyger på över 10.000 m och täcker stora delar av Atlanten mellan Afrika och Mexikanska golfen som leder till att solen inte tränger igenom. Det sker en avkylning och det varma vattnet från golfen skapar enorma luftsvängningar utanför central Amerikas kust som är orsaken till nya och ännu strakare ”hurricanes” med en förstörelsekraft som vi bara sett början av. Att stora delar av Indiska Oceanen ligger under ett motsvarande täcke utlöst av Indiens jättelika stålverk som är grogrunden till otäcka oväder som vi ännu är förskonade av i Europa.  
 
Snart är vi 9,5 miljarder människor på jorden  
Vad innebär det för miljön att det behövdes 10 tusen generationer på jorden fram till mitten av 1940 talet för att det skulle bli 2 miljarder invånare, att tillökningen mellan 1900 och 1940 var 1 miljard människor. Att enbart mellan 1945 och 2007 är tillväxten med 7,5 miljarder människor till idag snart ca 9,5 miljarder invånare som alla kräver sin del av vatten, energi, arbeten som orsakar intrång i miljön. Aldrig i historien har vi haft så få svältande människor tack vare att så många länder lever i en någon form av demokrati och fri företagsamhet. Svälten är som störst i Afrika i länder med totalitära regimer som fortsatt driver stamfejder med raketer och pansar oftast betalda med dina skattepengar som SIDA delar ut till alla kommunist styrda ”befrielsearméer” med ett hopplös register av hänsynslösa folkmord på sitt samvete samtidigt som världen skänkt 200 gånger mer pengar till Afrikas länder än hela Marshall hjälpen till Europa efter kriget som bör beaktas inte var en gåva utan ett lån som alla länder förutom Italien betalt tillbaks. England betalade så sent som 2003 sista betalningen.  
 
Med dryga 9,5 miljarder människor på jorden satsar de som är ansvariga för den svenska miljödebatten på att elda upp mat på odlingsbara ytor för att producera Etanol. Elda upp mat arealer som lett till brist på basföda och fördyrat FN:s möjligheter att köpa in vete, majs som hellre eldas upp för att miljö svenssons ”miljöbil” skall slipper betala biltull.  
 
100 miljoner människor på flykt  
Forskarna varnar för konsekvenserna av uppvärmningen som snart kan leda till att över 100 miljoner människor tvingas på hungers flykt, terrorism är småsaker mot vad en sådan flyktingvåg kan komma att fresta på övriga folken. Sverige förordar i detta perspektiv att elda upp mat för att köra på Etanol, när inser du det fatala fel beslutet?  
 
Världens forskare har varnat under många år för dom katastrofala följderna  
Det kanske mest otäcka är att tusentals forskare världen över inklusive flera Nobelpristagare och nu senaste Nobelpristagaren Al Gore varnar för den fortsatta politiken och dess konsekvenser. I detta Nyhetsbrev har jag gett utrymme för många olika personer som har kunskap om de förödande konsekvenser som Etanol, Biogas och andra sk miljöbränslen innebär.  
 
När jag började skriva om den svenska irrvägen i mitten av 90 talet blev man som alltid snabbt deklarerat som dekadent utböling som skall tystas ned. Det goda är att allt fler personer med forska kompetens vågat uttala sig, som straff blev en del av med sina forskningsprojekt, flera arbetslösa, ännu fler har lämnat Sverige för att fortsatt forska i USA och Kanada där man är välkommen. Det är märkligt hur man kan förföra ett lands befolkning där alla bara jamsa med och de som köpt en miljöbil är ett bevis på inskränktheten med simpla lockelser med fri Parkering, fria infarts tullar kan man köpa lojalitet. Det påminner mig om när jag var i Ghana på 70 talet och det var val, så vann partiet med ledaren som satt på en cykel, det visade sig att alla trodde, nu skulle man få en egen cykel och på denna nivå tycks de svenska vara som kör med etanol ”miljöbil”. Den som sätter sig in i ämnet, bara en liten smula förstår snabbt att de s.k. miljöbilarna som går på etanol är en ren miljökatastrof och ett hyckleri utan dess like.  
 
Eftersom detta Nyhetsbrev riktar sig främst emot svindleriet inom kollektivtrafiken kan man snabbt konstatera att BR som är en organisation för bussbranschen utan kunskap, utan helhetssyn, sitter i armarna på kommunala landstingsägda bussbolag som utför det dom är tillsagda från huvudmannen som är politikerstyrd till 100 % med kontroll över SLTF lokaltrafikföretagens organisation. SL har flest Etanol fordon stoltsera en vilseledd moderat SL VD och trafiklandstingsråd som lever med skygglappar ett arv från s+ mp regringen. Dumheten har ingen politisk färg.  
 
Med sin totala inkompetens hos BR springer fru VD:n och förlöjligar en hel bransch med att hänga på istället för att ta till sig världens kunskap och visa hur fel den svenska miljöpolitiken är och att den istället är kontraproduktiv, att Etanolen inte är något annat än gengas som man hade under andra världskriget vill man idag inte veta av. Eller vad tror du Anna kommer ut ur avgasröret?? Frisk luft kanske?  
 
Det förfaller att så snart det kommer till en tredje generation efter en katastrof kan man upprepa felen bara för att man är dåligt påläst och i total avsaknad av kunskap vilket dock aldrig hindrat folk från med bred käft förföra och vilseleda andra.  
 
Internet trafiken orsakar mer C02 utsläpp än sammanlagt allt flyg i världen  
Etanol produktionen ensam är ansvarig för 30 % av världens Co2 utsläpp alltså innan den ens nått bilen eller bussen vill man inte veta av. Som ökar bränsledriften med 25-30% och ännu mer avgaser, att Brasilien som vår store leverantör av Etanol ensam är ansvarig för merparten av Co2 utsläppen i världen efter Kina och USA då man tillåter att regnskogen bränns ned vilket leder till att jorden förstörs, naturlig upptagning av C02 genom lövträden förstörs. Att stora folkgrupper tvångsförflyttas under vidriga former till slummen utanför storstäderna allt sådant blundar en svensk inkrökt lokal och riks politiker, alla experter i de tekniska nämnderna, cheferna för länsbolagen, de ansvarige för branschföreningarna. Det är för stort, för komplex och för långt borta. Då är ämnet bussbranschtidningar för Anna Grönlund mera jordnära och på den nivån befinner sig fru ankdamm chefs intresse.  
 
Som en liten information för den okunnige är Internettrafiken idag orsak till mer C02 utsläpp än samtliga civila och militära flygplan i världen. Vad skall man göra? Sluta skriva e-mail släcka ned miljarder webbsiter? Ca 70 % av all Internet trafik utgörs av spam om Viagra och andra kuliga budskap. Vad skall man göra?  
 
Vad är alternativet i ett svenskt perspektiv?  
Att ta fram en plan för svenska politiker och visa att den enda framkomliga väg med dagens teknologi är vätgas, som ÄVEN i ett kretslopp inte avger något C02 överhuvudtaget. Ta fram en finansieringsplan där bussbolagen måste avsätta en del av sin omsättning i en omställningsfond som skall dras från momsen, samt att staten skall bidra med 10 ggr det årliga beloppet som bussbolagen sätter in för att påskynda och ändra fordonens motorer till bränslecell - vätgas drift = 0 utsläpp 0 = Co2, avgaser som endast är rent vatten.  
 
I Sverige har vi olika kemi industrier som redan nu släpper ut vätgas rakt ut i luften vilka kunde förse 1,5 miljoner fordon med bränsle till en kostnad av dryga 1,3 kronor milen alltså dryga kronan. Hela Västtrafik, Sundsvall, Malmö kunde köra sina bussar och rälsbussar på vätgasen som idag oanvänt släpps ut istället för att satsa på Etanol.  
Nu kanske det går upp ett ljus för dig, det är exakt vad våra regeringar inte vill – få fram ett bränsle som är billigt och kan till 100 % produceras i Sverige, faktum är att även varje hushåll kan producera vätgas om man hade lov till det. För då brakar Vattenfall ihop, då brakar skatteintäkterna ihop och därmed har vi nått pudelns kärna, man vill inte agera för då saknas skatteinkomsterna. Och din branschorganisation är en del av desinformationen, det är den du finansiera med medlemsavgifter för att inkrökta chefer från Stockholms bussbolag skall agera angivare och jaga enstaka turistbussar från öst för att dom bryter mot en lokal lag som är lika huvudlös som hela den svenska miljöpolitiken och för detta har man sina budbärare. Lämna BR är ett första steg mot en ändring och en konkret handling för en bättre miljö  
 
Att EU:s 27 medlemsländer med över 2/3 majoritet beslutade år 2007 att EU samhället skall omvandlas till vätgas och gissa vilka 5 länder som röstade emot – Sverige är ett av dem. Polen, Rumänien, Bulgarien och Frankrike är dom andra. Deras skäl är helt olik varandra, Polen, Bulgarien och Rumänien, dom vill vara med men har inte pengar (mera bidrag sålunda) Frankrike för att skydda alla sina nybyggen och redan befintliga kärnkraftsverk och Sverige för att köra på Etanol och avveckla kärnkraften. Bor vi på samma planet?  
 
Svenska folket tycks ha drabbats av kollektiv miljöfnatt och sakna all förmåga att undersöka fakta innan de sväljer vad som helst i det dåliga miljösamvetets namn. Volvo och Scania bär till en stor del ansvaret till den bisarra inslagna irrvägen mer om detta i en särskild artikel i detta Nyhetsbrev.  
 
Nu är det snart jul och efter den ständiga årliga stressen kommer några dagar med julglädje och lugnet lägger sig över stora delar av världen, kanske finns det över en stund där du fundera över vad du kan bidra med att skapa ett Sverige med mindre gift.  
Börja med att upplysa din politiker som är vilseledd.  
Den globala frågan rå du inte över men väl den lokala och hur ditt företag arbetar, exempelvis vägra att köra på Etanol.  
Det handlar om civilkurage att kunna säga stopp!
 
 


 
 
1)  
 
Miljöministern Andreas Carlgren osannolika lögn den 13 december 2007 i Bali
 
 
Antingen vet han inte bättre och det är allvarligt eller så ljuger han när han talar om att svensk industri har en tillväxt på hela 44% samtidigt som man minskat utsläppen med 20 %.  
 
Minskningen i statistiken beror på att svensk industri köper sig fri med utsläppscertifikat varför det i praktiken innebär istället ökar utsläppen med hjälp av köpta certifikat men det syns inte i den förvrängda statistiken. Enbart 2006 ökade utsläppen med 500.000 ton i förhållande till föregående år som göms i certifikaten. Hur dum tror den svenska regeringen omvärlden är?  
I vilket annat normalt land hade en minister med en så grov lögn tvingats avgå, i Sverige klappar vi varandra på axlarna – bror duktig, baserat på osanningar och i denna drömvärld vill vi fortsatt leva, Sverige mot resten av världen.  
 

 
 
2)  
 
Statens skuld ännu en osannolik lögn, nåja i vart fall vårdslös hantering med sanningen
 
 
Statsskulden var 1 107 miljarder kronor i slutet av november. Det är 134 miljarder kronor mindre än ett år tidigare. Att förändringen är mindre än överskottet beror på att även skuldkorrigeringar och tillfälliga placeringar påverkar statsskuldens storlek.  
 
I dagens riksdagsdebatt den 13 dec -07 visar sig att stora delar av skulden är omvandlat till olika slags lån som statistisk inte belasta statsskulden, detta innebär att skulden för varje medborgare bara flyttats om från ett konto till ett annat konto och skälet tycks vara att Alliansen försöker med dimridåer ge sken av en sanning som är en enda stor osanning liksom tidigare s,mp,v regeringen påskina en bättre ekonomi för Sveriges medborgare än vad som är fallet.  
Suck!  
 

 
 
3)  
 
Volvo och Scania är med ansvariga för den svenska irrvägen med Etanolen
 
 
Volvo buss som under årtionden har varit ett ekonomiskt sorgebarn mest för att man haft en usel till katastrofal verkställande ledning.  
Var står Scania inför 2008 Påminner mest om Facit koncernens undergång när man inte trodde på teknikskifte från traditionella kassamaskiner till elektroniska  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-3.pdf  
 
 

 
 
4)  
 
Stor upphandling av vätgas bussar nyåret 2008:
 
 
För massinköp av H2-bussar har följande städer gått ihop: London, Amsterdam, Barcelona, Berlin, Köln, Hamburg, Syd Tyrolen, Perth/Australien Br.Colombia,. Alliansen offentliggör jan.2008 samt kommer med specificerat program febr. 2008.  
HydrogenOrganization /OTm  
 

 
 
5)  
 
Klimatet – en politisk guldgruva
 
Våra folkvalda hoppas nu kunna skapa handlingsplaner och manipulera massorna med ”klimatet” som enda motivering. Tänk att ta initiativ till astronomiskt dyrbara samhälls-förändringar och, oberoende av vad som verk¬ligen sker, ändå kunna skälla på dem som inte ”vidtar åtgärder".  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Sluta subventionera klimathotande bränslen  
 
Toni kommentar. Angående debatt artikel i GP  
Först gör mp det till en regeringsfråga – när regeringen tar beslutet och man ser den ekonomiska helheten då gör mp tvärtom och angriper Alliansen som om dom hade ansvaret för galenskapen.  
Har ni ingen skamkänsla alls mp + v ? Det är ni som genom ”hot” mot (s) drev fram alla besluten. Se Fakta sist i debatt artikeln  
Med den hysteriska klimatdebatten har miljö- och energifrågorna återigen blivit en politisk huvudfråga. Det har skapat ett stort utrymme för radikala miljöorganisationer och eko-fundamentalister att föra fram sina gamla ekologiska idéer och sin civilisationskritik mot dagens industri- och konsumtionssamhälle.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-6.pdf  
 
 

 
 
 
7)  
 
Oslo Kommun köper enbart Nollemissionsbilar = vätgas drivna fordon
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
USA och FN går han i hand i miljöfrågan
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
70 vätgas bussar till London!  
Europas första storköp av vätgasdrivna bussar på kommersiell grund.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-9.pdf  
 
 

 
 
10)  
 
Honda öppnar för kommers med bränslecellbilar
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-10.pdf  
 
 

 
 
11)  
 
Kina-marknad för Bränslecellsmoped öppnad !
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
G8 tar över på Bali ! Inga fastlagda tider !
 
 
Allt ska ske på kommersialismens grunder.  
Fri konkurrens på miljön ska sporra utvecklingen och endast löst angivna mål ska nås individuellt, allt efter förutsättningar.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-12.pdf  
 
 

 
 
13)  
 
Det första året är till ända, partnerskapet Vätgas Sverige
 
 
Nu har partnerskapet Vätgas Sverige funnits i ett år och vilket år det har varit! På den korta tid som vi har arbetat i den här konstellationen har mycket hunnit hända. Antalet medlem¬mar och finansiärer har fördubblats, från 15 till närmare 30! Vi som arbetar på kansliet har träffat många eldsjälar som, inom sina respektive företag och organisationer, driver ett viktigt arbete för ett hållbart samhälle och därför är intresserade av att veta mer om vad vätgas har för möjligheter. Vi har också lärt känna rutinerade kollegor från likasinnade organsiationer och experter inom olika områden, vilka har lärt oss mycket och som visar oss vägar framåt. Inte minst har vi fått många frågor och synpunkter från en intresserad allmänhet som vill veta mer om vätgas och bränsleceller. Läs gärna mer på hemsidan om vad vi har gjort under året!  
Vi tackar alla som på olika sätt har arbetat med oss under de  
http://www.vatgas.se  
 

 
 
Turism  
 
14)  
 
Att lyckas med svensk turism
 
 
De som lyckas i turismens Sverige är de som konsekvent jobbar med sin bygds totala produktutveckling och marknadsföring, skriver Calle Möller, f d utvecklingsansvarig i Sveriges Turistråd.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-14.pdf  
 
 

 
 
15)  
 
Hur ska Sverigeturismen bli lönsammare och större?
 
 
Svaret är: Fler utländska turister. Av Peter Hellman  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-15.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
Tyska turister styrs av guideböcker
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-16.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
Striden vid Ales stenar, södra Skåne
 
 
Så fungera den svenska turismen lite varstans i landet, destruktiv, ineffektiv, rop på mer pengar  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-17.pdf  
 
 

 
 
Veckan SJ Tåg AB  
 
18)
 
 
Insändare:  
Döden är inte ett SJ-tåg, inga löv på spåret, solen skiner, inget underkylt regn, tisdag och SJ. Men annars är det bra.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-18.pdf  
 
 

 
 
19)  
 
Insändare: Snart köper jag bil och slutar tågpendla
 
Nu är mitt tålamod slut! Snart köper jag en bil och slutar tågpendla.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-19.pdf  
 
 

 
 
20)  
 
SJ vill lägga ner X2000 mellan Göteborg till Malmö  
Ledningen för SJ AB gick i går till hårt angrepp mot regeringen och beslutet att låta länstrafikbolagen köra långväga tåg på Västkustbanan.
 
- Man kan inte lita på någon, säger Ulf Adelsohn, ordförande i SJ AB:s styrelse, vid en presskonferens i Stockholm  
 
Toni kommentar: Adelsohn släng dig i väggen, den monopolist du är!  
SJ tåg AB får av staten 15 miljarder för att köra tåg på olönsamma sträckor och det är SJ tåg AB som talar om vilket som är olönsamt.  
Även om jag i sak håller med om att länsbolagen inte skall få köra så har vi olika utgångspunkter, Adelsohn för att han anser dom får bidrag och jag för att jag anser att länsbolagen skall läggas ned och låta trafiken skötas av företag i fri konkurrens med kompetens och ansvar.  
Sitter man som Adelsohn och är ansvarig för ett företag som ägs av staten och lever på bidrag skall man kanske ha en annan profil, exempelvis arbeta för fri konkurrens.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-20.pdf  
 
 

 
 
21)  
 
Var tionde fuskåker i Sverige
 
 
Stockholm har 100 kontrollanter  
Biljettkontrollerna i Storstockholms lokaltrafik (SL) sysselsätter 100 personer och kostar årligen 40 miljoner kronor. De driver in cirka sju miljoner kronor i tilläggsavgifter.  
 
Toni kommentar: Undra vem som kan rättfärdiga att man satsar 40 miljoner kronor för att få in 7 miljoner, monopolister är nog dom enda som kan rättfärdiga ett dylikt hanterande. Vad sysslar ni i styrelsen med? Alliansen är ni hel trötta och fortsätter en socialistisk jante politik?  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-21.pdf  
 
 

 
 
22)  
 
Det är kränkande att bli misstänkt för att försöka lura X-trafik på 25 kronor, säger fuskåkaren
Miljöpartisten Krister Pettersson i Gävle, – Det är en principfråga!  
 
Toni kommentar:  
En liten vardaglig händelse när politiker inte anser sig behöva följa regler de varit med om att skapa – regler gäller bara fotfolket!  
En helt vanlig svensk story om politikers moral…vi och dom.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071213-22.pdf  
 
 

 
 
23)  
 
Glada Nyheter!  
 
Nya jättekryssaren Queen Victoria från Cunard line…titta in och lär vad fri företagsamhet kan skapa. Kolla in kabaré salongen
 
http://news.bbc.co.uk/player/nol/newsid_7130000/newsid_7137500/7137540.stm?b  
 

 
 
God jul  
 
 
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.