Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter Varning Schönfelder nr 8 den 11:e mars 2007  
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiellt prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
1)  
 
Bussbranschens förbund, en avrättning en gång för alla!  
 
Konsten är att hålla sig på mattan i den svenska bussbranschen och få delta i clownföreställningen! (Bakgrund: Tidningen Bussbranschens journalister vägras besöka ett arrangemang som BR håller på TUR mässan i mars 2007, under branschdagarna)
 
 
BR som älskar sina egna clownerier när det samtidigt inträtt en period av intellektuell och moralisk stagnation i den yrkesgrupp som även jag tidigare i vart fall tillhört. Och kollegerna i styrelsen för BR verkar inte att blygas särskilt mycket över att man förvandlat förbundet till att bevaka enbart egen intressen för dem som satt sig i styrelsen.  
 
Detta sker samtidigt som BR administrationen mottar information om "de andra" och instruktioner om vad man bör skriva eller inte skriva är inget man döljer och för det har man ett troget organ tidningen som man håller ekonomiskt under armarna ”Trafik Forum” som av mig fått smeknamnet ”Pravda” då deras rapportering är slående likt i vad som skedde i Sovjet och numera även i ”nya” Ryssland. Inget att vara stolt över bäste Ulo Maasing även om du lever på att företräda ”det mest ruttna som finns i en demokrati” monopolisterna.  
 
 
Ordföranden i BR, Tomas Byberg ett enda ledmotiv, vi måste verka för att sänka skatterna, detta har hans företrädare hävdat mycket begåvat sedan 1920 talet och resultatet? Sanningen är att under Bybergs ordförandeskap har dom samlade skatterna ökat mer än någonsin vilka drabbat bussbranschen, men hans omdöme är så klent att han sitter kvar!  
 
Det finns i BR världen ingen plats för rebeller som peka på alla felaktigheter som branschen lider under efter att länsbolagens monopol som är orsaken till en ytterst låg lönsamhet för en hel bransch, samtidigt där vi med statliga (skatte) medel finansierar inkompetenta styrelser, VD:ar i länsbolagen, trafiksäkerhetsfanatiker och växthusfundamentalister.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070311-1.pdf  
 
 
 

 
 
2)  
 
Svenska bussar kör för fort, gör dom?
 
 
 
Denna debatt dyker upp till och från när olika fanatiker tar över dagstidningar och Tv, snabbt som bara den poppar det upp experter fån de mest oväntade håll och branschens VD har en enda kommentar, ”detta är allvarligt det måste vi råda bot på”  
 
En sådan kommentar kan ju inte vara oemotsagt även om oduglingen går i förtidspension, tittar man på hastigheten är överträdelsen störst där det råder 50 km, det finns åtskilliga överträdelse i hastigheter över 90 km på svensk bred landsväg eller motorväg.  
I övriga EU gäller 100 km där det gäller 90 i Sverige förutom där man kör med dispens 100 km, blir det säkrare då och hur vet ”tv soffans experter” om bussen kör på dispens eller olaglig i Sverige, laglig i EU som Sverige anslutit sig till?  
 
Läste denna fyndiga kommentar bland all galenskap!  
Hur fan kommer det sig att SL alltid är sena...om de kör för fort.....  
Förklara...jag fattar inte  
 

 
 
3)  
 
Insändare:  
 
Swebus möblera om
 
 
Swebus gjort div rockader (i toppen!) för att omöjliggöra ytterligare utveckling inom företaget!  
Ett exempel: Anna Klebe (alias: Harry Potter) har flyttats från funktionen PERSONALDIREKTÖR (där hon var en total katastrof) till driftansvarig (där hon fullständigt desarmerar allt fint arbete som byggts upp under åren) i Södertälje.  
 
Detta är bara ett av de exempel på den sjunkande skutans sätt att försöka överleva! Flera uppseendeväckande förflyttningar har skett. Nu är det tydligen slut med uppsägningar av de sista kompetenta cheferna och arbetsledarna eftersom de redan är ute ur firman, så därför "rör man om i grytan, föra att utåt sett hålla grytan kokande"!  
 
Så nu är man tydligen helt desperat! Kolla in på bemanningen på deras webbsida  
SJ BUSS/GDG BILTRAFIK/POSTENS DILIGENSTRAFIK mm är ett minne blott, Swebus under Kjell Nilssons ledning var ett företag i tillväxt, ett företag som alla trodde på! Sedan kom Lars Mattson, den stora katastrofen före nuvarande nickedocka! Nu är det bara att vänta på det slutgiltiga avgörandet då det visar sig att det gamla fina Swebus nu är ett minne blott!  
 
hälsar  
Din förtrogne  
 

 
 
4)  
 
Förslag om ändrade regler för trängselskatten
 
 
Från Näringsdepartementet  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070311-4.pdf  
 
 

 
 
Turism  
 
5)  
 
Tillväxten i Sverige blir så låg som +1,6 % medans världen dra ifrån med 4,4%!
 
 
Världsturismens ekonomiska aktiviteter bedöms under 2007 öka med +4,4 % samtidigt som tillväxten i Sverige blir så låg som +1,6 %  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070311-5.pdf  
 
 
 

 
 
6)  
Resegarantin, dags för en ”total make over”
 
 
Från början var namnet "Paketreselagen" och omfattade just sådana resor. Regleringen har idogt försvarats genom åren av de större researrangörerna, medan de mindre har suckat och pustat, men bitit ihop tänderna och, som det heter på äktsvenskt manér, knutit händerna i fickorna.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070311-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
Exklusivast av alla – World Class Destination Abu Dhabi
 
(Det handlar inte om Dubai utan om ett grannland)  
 
Nu skall man initialt investera helt sanslösa 1.400 mdr SEK (1,4 T SEK, 3,4 M per invånare och betydligt mer än någon annan destination världen över inklusive Las Vegas, Dubai och Macao) under en 10-årsperiod i nya öar, bostäder, sjukhus, universitet, hotell, köpcentra och attraktioner. Temat skall vara arabisk kultur (man bygger bl.a. den näst största moskéen i världen) kombinerat de mest exklusiva kulturyttringarna i västvärlden som Louvren, Guggenheim, Sorbonne, Cleveland Clinic, Ferrari (man äger 7 % av företaget) mm.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070311-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
Halloj, Sveriges Turistråd vart tog svaret vägen?
 
 
Thomas Brühl & Co skall ha lämnat senast den 1 mars 2007, enligt registratorn finns det inget svar.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070311-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Ett lyft för Västervik Investering 1,6 mdr, varav Holiday Club…
 
 
 
Vilket lyft för Västervik. Holiday Club tog beslut om Västervikssatsningen. Investering 1,6 mdr, varav Holiday Club 1,4 och kommunen 0,2 mdr. Koncept 250 hotellrum (en fördubbling av hotellkapaciteten), 250 andelslägen-heter, spa, äventyrsbad, bowlinganläggning, multihall för event och kongresser och golfbana; 300 nya arbetstill-fällen. Ökar turistomsättningen årligen med +250 mkr. Ger Västervik stor året-runt-turism.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070311-9.pdf  
 
 

 
 
10)  
 
Vanligt frisörer klipper svart
 
Svartjobb är vanligt inom frisörbranschen. Det visar en granskning som Skatteverket gjort i Dalarna och Gävleborgs län. Vid de revisioner som gjordes hittade myndigheten brister i redovisningen hos 83 procent av de granskade företagen. Sju av frisörerna är brottsanmälda till åklagare.  
 
Toni kommentar: detta har väl pågått i 40 år eller mera? Undra varför min fru kommer hem med olika hårfärger? Svart borde vara billigast av allt att döma!  
Nu kan man faktisk enkelt råda bot på svart klippandet, gör alla inkomster under 200.000 kronor skattefria som i andra EU länder och vips har vi någon miljon lydiga medborgare som lever tryggare på egna inkomster utan bidrag.  
 
Betalar man ingen skatt kan man inte heller dra av momsen och genast är det ett noll summespel och en ökat nettoinkomst för staten.  
 
Halloj facket och vänsterfalangen – jag vet det är bättre med bidrag – ökade kontroller – skicka ut spioner – sätta fast folk som skall bötesfälla.  
Men ändå kan det inte vara värt ett försök efter årtionden av fackliga misslyckanden?
 
 

 
 
Miljö  
 
11)  
 
"Problemet är att det finns många chefer, men få ledare."  
EU:s beroende av rysk olja och gas har skapat ett senvaket intresse för klimatfrågan och förnyelsebar energi bland Europas ledare. I en exklusiv intervju uttrycker EU-kommissionären Margot Wallström oro för att medlemsstaterna spelar under täcket med Putin, och för att energiomställningen går så trögt.
 
 
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070311-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
Industrin till attack mot EU:s nya miljömål
 
 
Målet att 20 procent av energin ska komma från förnyelsebara källor senast år 2020 hotar den europeiska industrins konkurrenskraft.  
 
Det hävdar den europeiska arbetsgivarorganisationen Business Europe (nytt namn på UNIC) inför toppmötet med EUs stats- och regeringschefer 8-9 mars.  
 
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070311-12.pdf  
 
 

 
 
13)  
 
Fiasko för utsläppsrätter
 
 
EU:s handel med utsIäppsrätter har blivit ett fiasko. Basindustrin inom EU har tilldelats långt fler utsläppsrätter än vad de gjort av med - och sålt dem vidare  
 
Toni kommentar:  
Att Sverige skulle acceptera en lägre utsläppskvot är osannolikt samtidigt som miljöminister Andreas Carlgren nyligen reste till Bryssel för att få en högre kvot, något Finansministern krävt då svensk industri köper utsläppsrätter från industrier på kontinenten till dubbla beloppet som det svenska EU medlemskapet kostar. Svensk Industri köper sig fri från ansvar om utsläppen vilket för övrigt varit en kortsiktigt lönsam politik men knappast för Co2 utsläppen som fortsatt ökar om än lite mindre i Sverige än tidigare. Man skitar ned Sverige med utsläppsrätter otroligt cyniskt.  
 
Föreningen svensk flyg som går hand i hand med SAS vill ha utsläppscertifikat då det blir avsevärt billigare för SAS än att köpa nya flygplan, Co2 utsläppen då? Tja det är en annan sak och för det har man på föreningen engagerat en forskare som skall vidimera en sjuk debatt. Samtidigt som 27 icke svenska flygbolag med Lufthansa, British Airways, Ryanair, Easyjet för att nämna några avvisar handeln med certifikat för flyget på goda grunder.  
Det svenska och viktigaste är att man skall vara politisk korrekt om det sedan är helt fel eller till och med ökar utsläppen med Co2 som i fallet med Etanolen är en bisak, det gäller att få vara med vid det dukade bordet och då spelar det ingen roll om man har hjärnsläpp eller dagtinga sig bortom all kunskap.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070311-13.pdf  
 
 

 
 
14)  
 
Bromsklossarna sitter med i regeringens ”nya” miljö kommitté  
 
Volvochef i Reinfeldts miljögrupp
 
Volvos koncernchef Leif Johansson och kollegan på Vattenfall Lars G Josefsson märks bland näringslivets representanter i regeringens kommission för hållbar utveckling. Tre ministrar tar plats i kommissionen  
 

 
 
15)  
 
Det finns mycket mer olja än vad fundamentalisterna påstår
 
Forskare har länge varnat för att världens olja håller på att ta slut. Men nu höjs röster som siar om en mer optimistisk framtid. Det kan vara så att det kommer finnas mer olja än någonsin framöver.  
 
Toni kommentar:  
Men likaväl är det ett fossilt bränsle med Co2 utsläpp och det är Co2 utsläppen som skall bort
 
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070311-15.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
Regeringen slösa med miljö pengar på vanvettiga Etanol projekt samtidigt missar man tillväxt potentialen där kluriga svenskar ligger i världstoppen
 
 
Världsbäst men får ingen hjälp  
Uppfinnaren Lennart Stridsberg grundade framgångssagan Mydata. Han har utvecklat en bränslesnål hybridmotor som spöar Toyotas hybridprogram. Men stödet från svenska samhället är svalt.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070311-16.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
”Växthuseffekten är en myt”  
”De flesta som ställer upp på växthusteorin gör det utan att göra några djupare analyser. Alarmisterna bortser från fakta som visar på en helt annan bild”. Möt klimatforskaren som inte tror att klimatförändringen beror på människan.
 
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070311-17.pdf  
 
 

 
 
Internet  
 
18)
 
 
Bara resor!  
 
http://www.bararesor.se  
 
bararesor.se är Sveriges första sökmotor bara för resor. Istället för att söka överallt på internet och låta dig gissa vilka sidor som är intressanta och bra så har vi istället valt ut en mängd sidor som är garanterat bra! Så oavsett vad du söker på kommer svaren alltid att handla om resor och komma från garanterat bra sidor!  
 

 
 
19)  
 
Test av tio resesajter  
 
Sammanfattningen är: Inte lätt att boka resan på Internet!
 
 
Läs denna redogörelse, den bästa jag sett i Sverige  
 
http://www.barnensturistguide.se/absolutenm/templates/?a=300&z=1  
 
Glöm inte bussbranschens bästa webbsite som också är en sökmotor:  
http://www.bussresa.com  
 

 
 
Till sist:  
 
20) Billigaste sol producerade vätgasen finns på Teneriffa
 
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa och swisch är du i Alicante  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 84 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 
Annons  
 
Hyr din bil från EuroCasaCar i Spanien!  
 
Återigen har vi sänkt priserna för 8:e gången på 5 år!  
1 vecka Ford KA 79 euro! VW Polo 83 euro, Opel Astra 111 euro  
…allting inkluderat http://www.eurocasacar.eu  
 
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Barcelona Girona flygplatser som är några av 50 tal mest populära destinationerna där vi finns.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
http://www.eurocasacar.eu  
 
 
Hyr din bil i Sverige, USA, Kanada, Frankrike, England och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna vilka kan variera då vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.