Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
 
I detta Newsletter "Varning Schönfelder" nr 11 kan du läsa följande:  
 
1) Swebus och Bussbranschen, gemensam ur tiden!  
 
2) Arbeta så lite som möjligt - du kan ersättas när som helst av första bästa nöt oavsett hur mycket du sliter.  
 
3) Dataskärm tunn som ett papper  
 
4) Trycket efter skandalartiklarna om det havererade bygget i Ryssland blev till slut för mycket!  
 
5) "Kommunisterna buade när jag öppnade munnen"  
 
6) Lönsamt att sitta i statens bolagsstyrelse  
 
7) Det svenska högskattesamhällets förutsätter att merparten av befolkningen arbetar.  
Det gör den inte  
 
8) Att ringa Gratis till hela världen utan fällor  
 
9) Får jag presenterar månadens entreprenör  
 
10) Sverige sabotera vätgasbilar från Norge  
 
 
 
=================================================  
 
1)  
 
Swebus och Bussbranschen, gemensam ur tiden!  
 
Denna vecka är det åter dags med en ny TUR mässa, mer spännande än på många år.  
Torsdag och fredag är dagarna där det förbrukas mer öl och skumpa än på någon annan mässa om man får räkna tomburkar och flaskor i sopcontainern.(från säker källa) Det är glim, det är tjo, det behöver branschen. Det kommer ett par hundra med tåg från Stockholm över dagen, resefolk som far runt på mässan och håller kontakten med sina leverantörer. Vad gör BR för att nå delar av dem?  
På lördag och söndag kommer dom som betalar för resandet, allmänheten, ett sånt namn för kunder som betalar hela kalaset.  
Vad gör BR för att dom skall falla för bussen?  
 
I åtskilliga artiklar har jag påpekat att strukturen av Bussbranschens förening är fel, ur tiden, efter årtionden en utgående modell så att säga. Det borde även den mest inkrökte fanatikern begripa. (och dom är många)  
Allt ändras runt omkring oss med en allt snabbare hastighet, ny teknik ger obegränsade möjligheter, det är fantasin det råder brist på inte möjligheterna.  
 
Gratis telefoni via bredband ger möjligheter att vara uppkopplad (se mera i artikeln "Att ringa Gratis utan fällor") via en intelligent webbsite kan man åstadkomma precis vad som helst med marknadsanpassade budskap, som skulle rätt använt vara ett lyft för hela den svenska privata bussnäringen..  
 
Ett branschförbund har alltid begränsade resurser, hur stor man än är, varför det krävs nära samarbeten i frågor som berör med andra förbund i branschspecifika frågor, man får då chansen att omge sig med lysande kompetens ett antal "riktiga klippare" och inte som nu ryggdunkare och floskler spridare.  
Styrelsen för BR är fel rakt igenom, ta exempelvis Swebus, se denna länk Swebus nya organisation http://www.toni-schonfelder.com/123.html om du inte får ett uttryck av matthet eller faller i gapskratt så vet jag inte vad. Vad förväntar du dig av en VD som tillika sitter som styrelseledamot (BR) för tillfället, dom kommer och går hela tiden, vad tror du han skall bidra med i BR? Handen på hjärtat, en ansvarig person som "platta" ut sin organisation för att komma närmare marknaden, sådant visar på inkompetens snarare än något annat. Det är väl alldeles klart att varje bussbolag av någorlunda storlek kan konkurrera med Swebus som efter omorganisationen lider alltjämt av kraftig administrativ övervikt! Jag skulle tippa utan vidare 30% högre kostnader än vilket annat välskött mellanstort företag i branschen. Vad styrelsen i Swebus sysslar med kan man ju fundera över, det är å andra sidan ett ägar problem och pekar tydligt på var man måste börja städa ifall någon skulle vilja ha kvar ett Swebus i marknaden.  
 
Hur tror du att den VD som sitter med en verksamhet där till och med SJ:s organisationen ser ut som en slank atlet, vad kan han bidraga med till BR mer än att bevaka sina "egna" intressen och om nu någon känner till vari dessa skulle bestå av annat än att vara med i en olaglig kartell, huta åt branschkollegor, vara en del av dem som lura svenska skattebetalare på dryga miljarden kronor i samband med infartstull projektet i Stockholm.  
Är det ett mått på seriositet?  
 
Skall branschen tas på allvar så gäller det att se över hela BR, ta bort inkompetensen på kansliet, ta bort en styrelse som har egen intressen.  
Ersätt med en styrelse som täcker IT teknik, juridik, EU rätten samt en representant från branschen. Skapa ett kansli med folk som är fria och har förmågan att skapa hållbara kontakter inom regering och myndigheter, arbeta upp en kompetens som kommer medlemmarna tillgodo. Upprätta en 100 punkter åtgärdesplan, ta fram en orsak och verkan plan varför branschen går på knäna, upprätta en handlingsplan hur man kan komma ur det hela och med vilka andra förbund man ingår nära samarbeten för att dom skall vara ett stöd och föra en gemensam kamp till överlevnad, en kamp att bli fria företagare utan upphandlingsmonopol.  
 
Med 50% av företagare utanför BR kan man undra med vilken legitimitet man tror sig ha hos statsmakten? BR är ett skämt, det vet alla i branschen som jag talar med, och dom är rätt många, vill du verkligen tillhöra ett skämt förbund eller vill du bli tagen på allvar?  
Gå in på denna länk och titta noga på bilden!  
http://www.bussbranschen.se/branschinformation/tur05.html  
 
Rätt, du ser enbart folk från branschen, inte en enda betalande kund finns på plats eftersom det inte finns ett enda budskap som har något allmänt värde.  
 
Kom till sagostunden för branschens blindstyren!  
Det är en god sammanfattning vad som sker på Busstorget!  
 
Titta man på innehållet för TUR dagarna undrar man vilken enda punkt ökar kundunderlaget?  
 
Vad är det frågan om - en bransch dag för de närmast sörjande eller ett sätt att kommunicera med resten av resebranschen och allmänheten, viljan att skapa en efterfråga på bussresandet?  
Varför visar man inte med power point på storbild bussens överlägsenhet, när den används i rätt sammanhang!  
TUR mässan är i själen en konsumentmässa som kom till för att ÖKA intresset för turism, att fokusera Sveriges media en gång om året på allt positivt som sker, att öka resandet.  
Var finns ett hållbart budskap som når fram till svensk media som finns på plats?  
 
Det som skall avhandlas på årets Busstorget hör hemma såvitt jag kan förstå i ett helt annat forum? På fackdagarna i september vart annat år räcker väl, budskapen är samma som för 20 år sedan!  
Till fackdagarna hade följande frågor varit väl så på plats.  
 
A) När ändras resegarantin, var står varje enskild förbund inom resebranschen. Vad är det som talar för en solidarisk försäkring och vad är det som talar emot? Vilka är emot en förändring?  
Vilka skäl har dom för detta?  
Detta är ett tema som enkelt kan kommuniceras till media där bussbranschen hade en god chans att belysa det orimliga för både företagen och kunderna.  
 
B) Varför tog man inte upp efter katastrofen i Asien hela resegaranti komplexet där man i mediat belyst lämpligheten att ändra resegarantin från att vara en stelbent juridisk åkomma för att skydda Ving och Fritte koncernen från konkurrens till en solidarisk försäkring, branschen har inte råd att vänta på myndigheten det är branschen som skall jaga myndigheterna med blåslampa. Det hade varit en god möjlighet inför den församlade svenska pressen göra en summering av katastrofen och varför allt gick fel!  
 
C) Varför acceptera man att busstillverkarna år 2005 fortfarande bygger fordon som kvalitetsmässiga är usla något som är en stor ekonomisk belastning för företagen? Titta på flygbranschen där Airbus och Boeing slåss med näbbar och klor att tillverka plan som ger mindre utsläpp, lägre driftskostnader och har en livslängd som bussbranschen bara kan drömma om, varför? Och snart kommer Airbus A380 som har en lägre per person kilometer bränsleförbrukning än vilken buss som helst.  
Detta är väl ett ämne för facktidningarna att ta upp och börja agera, enklast genom att börja göra reportage utanför märkesverkstäderna där det står uppradade bussar som inte kan användas i produktionen. Får man annonsörer om man rör detta tema?  
 
D) Hur är det möjligt att stora delar av bussarnas bromsar är mer eller mindre bristfälliga utan att något radikal åtgärdas? Det finns 5 enkla lösningar, men då måste man frigöra sig från tillverkarnas monopol lösningar, världen står nämligen inte still. Hur kan man tillgodogöra energien som varje bromsning skapa? Övergången till bränslecellen var står hybridbussen?  
Var finns en elektronisk felsökning och automatisk överföring till berörd person på kontoret? Positionering av alla bussar? 3 åtgärder som ökar lusten att resa med bussen!  
Får man annonsörer om man rör detta tema?  
 
E) Försäkringsvärlden är öppen inom EU varför hänger man kvar hos monopolister?  
Får man annonsörer om man rör detta tema?  
 
F) Varför tillåter man regeringen att komma med nya pålagor hela tiden fast man påstår motsatsen, varför åskådliggörs inte detta med enkla medel så att man i kansli huset hör en storm av protester?  
 
G) Frågan är var finns mediat när en hel näring gått fel?  
Branschföreningens ryggkrökare nr 1 BR:s VD blir sur och drar in på förmånen till Trafik Forum?  
 
H) Ett liv efter länsbolagen, hur känns frågan?  
Det blir kackofoni hos länsbolagen och då duckar alla privata bussägare!  
 
I) Var står bussen den dag bilindustrin släpper loss bränslecelldrivna bilar fullt ut? I Kalifornien åker Guvernören omkring i en hybridbil Toyota som tillverkas i USA med en bränsleförbrukning under 0,4 liter, i Sverige åker Peter Eriksson (mp) i en Volvo X90 som förbrukar aldrig under 1,5 liter oftast mer per mil! Ingen av kommunisterna 10 i topp gänget äger en bil som drar under litern samtidigt som man inför ständigt nya pålagor och kör miljötramset, varför lyfter man inte fram idioterna? Hur är det miljöpartisterna då, det är bara att kolla in uppgifterna är publika! Varför värjer sig inte branschen från påhoppen?  
BR vet inte vad som är fram eller bak, var framtiden finns, det är enklare att arbeta med cykelställfrågor.  
 
J) Kan vi bygga upp en solidarisk fond för att finansiera branschens största omvandling när bränslecellen släpps loss för busstrafiken? Hur möter branschen den nya tekniken?  
Då krävs det att man först förstå att världen ändras, vilka gör det?  
 
K) Hur kan IT utveckling användas inom bussbranschen och sänka företagens kostnader, var skall vi lägga ribban?  
Nu blev det svårt, då måste man ha kunskap och inte enbart en bred grodkäft!  
 
Här följer ett snabbt axplock på vad BR bjuder på Busstorget på TUR mässan.  
Nytt bussreseavtal för tydligare roller mellan beställare och bussföretag  
Försäkra dig om rätt försäkring!  
Samarbete för resenärens bästa - i en stimulerande arbetsmiljö  
Idrottslag på väg mot seger väljer bussen!  
 
Bussresearrangörer - en viktig kundgrupp för landets teatrar och nöjesarenor?  
Kan en buss betyda mer än 30 bilar i stan - ger ökad tillgänglighet fler besökare?  
Medlem i BR - fördelar för framgångsrika affärer  
 
 
Det är ta mig attan beklämmande!  
Alla som lämnat BR och de som är på väg att göra det, ni gör helt rätt! Kom tillbaks när branschen själv förstår vad som måste åtgärdas. Naturligtvis blir branschen starkare om alla är med, men man skall inte vara med bara för att vara med när ett fåtal bestämmer inriktningen och skiter högaktningsfullt i medlemmarnas problem! För det gör dom, allt annat är bara läpparnas bekännelse. Sverige är för litet för 2 lika föreningar, kom ihåg att den svenska bussmarknaden i storlek är motsvarande den i Stor Hamburg regionen. Att många Svenska branschföreningar lider av BR syndromet rättfärdiga inte att man inte tar tag i frågan!  
 
 
========================================  
 
 
2)  
 
Arbeta så lite som möjligt - du kan ersättas när som helst av första bästa nöt oavsett hur mycket du sliter.  
 
Du bedöms inte efter ditt arbete. Din anpassningsförmåga väger tyngre.  
Göm dig så mycket det går och undvik exponering. Syns du inte får du inte sparken.  
 
"Arbeta så lite som möjligt - det spelar ingen roll vad du gör - du kan ersättas av första bästa dumskalle". Så kan man sammanfatta Corinne Maiers manifest som hon beskriver i den franska succéboken "Hej lättja" som denna vecka kommer ut på svenska  
 
Boken heter i original "Bonjour paresse" och är enda lång uppmaning till alla löneslavar att helt enkelt göra så lite som möjligt.  
Kanske inte så underligt då att boken går som smör i solsken. Överallt där den hittills släppts är försäljningssiffrorna något andra författare bara kan drömma om.  
Det som kanske skrämmer mest med boken är att Corinne Maier är nationalekonom och mycket väl känner till hur näringslivet fungerar. Det här är alltså ingen rapport från hängmattan finansierad av socialbidrag och a-kassa.  
 
Corinne Maier vänder sig i sin bok till alla chefer som pratar det moderna chefsspråket med alla dess floskler. Låt er inte luras av de vackra orden varnar hon. Din chef är bara ute efter en sak, att få dig att arbeta och leverera så mycket som möjligt för så lite ersättning som möjligt.  
 
 
 
============================  
 
3)  
 
Dataskärm tunn som ett papper  
CEBIT mässan har öppnat portarna, en helt makalös mässa, i storlek minst 10 gånger Svenska Mässan till ytan. Vet inte om du kan följa mina tankar, men det svindlar för ögonen när man går genom hall efter hall, överallt möts man av positiva människor, alla har en produkt att sälja som revolutionera vardagen, hela branscher. Allt som finns är gripbart och mycket för en nära framtid. Vi befinner oss tekniskt i nivån när man uppfann Glödlampan och strömmen kom till var mans bostad. Rena himmelriket med andra ord för alla som ser möjligheterna, längre bort från monopol och ryggdunkare kan man inte komma.  
I mina kommande Newsletter lyfter jag fram en och annan produkt som snart kommer att förändra din vardag. Idag är det bildskärmen som man kan rulla ihop!  
Philips Polymer Vision, en enhet inom Philips Electronics, meddelar nu att man har gjort "betydande framsteg" i sitt utvecklingsarbete med skärmen som väntas komma ut på marknaden om två år.  
"Skärmen är främst till för mobila enheter så att skärmen kan bli större genom att vikas ut. Philips tänker sig exempelvis en handdator vars skärm du kan vika ut kanterna på så att du får en större bild".  
Skärmen heter PV-QML5. Diagonalt mäter den fem tum stor, har 320 x 240 pixlar i upplösning och är tunn som ett papper. Den går att rulla ihop. Än så länge är det bara möjligt med fyra gråskalor men Philips siktar på att inom en framtid även kunna erbjuda färg och rörliga bilder.  
"Rullbara skärmar kommer att revolutionera graden av bekvämlighet så att vi kan få tillgång till större volymer, och högre kvalitet, på information medan vi är på språng", säger Karl McGoldrick, VD för Philips Polymer Vision.  
 
 
=======================================  
 
4)  
 
Trycket efter skandalartiklarna om det havererade bygget i Ryssland blev till slut för mycket!  
 
Den Ryska tratten har sitt pris, när bolagsledningar ser den nya miljardmarknaden förblindas de av den brutala verkligheten. Det är inget svensk problem, girigheten är gränsöverskridande.  
Att ta till sig lärdom av dom som har erfarenhet och kan sammanhangen - det gäller inte, inte förrän förlusterna blir synliga och då är det bara ett som gäller, lämnar Ryssland med svansen mellan bena. Pengaförstöringen i Ryssland är gigantisk och det finns alltid nya klåpare som menar att dom har svaret på hur man kommer runt!  
Svenska företag ligger i 5 i topp listan över förluster i Ryssland, där ingår även verksamheter som ägs av svenska staten och Göran Perssons försök att rädda vad som går har inte lett till någonting. Man sopar allt under täcket, svenska mediat tiger som musen, skattebetalarna får betala miljardförlusterna. Den kollektiva glömskan är effektiv, ingen är ansvarig, det ju ändå bara svenska folket som får betala, det är dom som är dumhuvuden i detta spel.  
Trycket efter skandalartiklarna om det havererade bygget i Ryssland blev till slut för mycket för Oriflames styrelse varför man bytte VD i förra veckan.  
Svenska statens chefer sitter kvar liksom styrelser som alla var med och har förorsakat närmare 20 miljarder kronor i förluster i reda pengar!  
Inkompetens lönar sig med en partibok i fickan!  
 
================================  
 
5)  
 
"Kommunisterna buade när jag öppnade munnen"  
 
Att hålla tal inför demokratins dödgrävare  
Det blev en mycket förvirrad diskussion och när Viggo Cavling försvarade den kommersiella yttrandefriheten möttes han av burop och blev jämförd med Thatcher och Reagan. När Viggo förklarade att vi i Sverige var skadade eftersom vi tittat på östtyska kommunistbarnprogram under hela vår uppväxt och vi i grunden tyckte att allt kommersiellt var fult och ruttet. Viggo hävdade också att alla system som försökt reglera och totalkontrollera den fria marknaden förr eller senare hade kollapsat. Även här buade publiken och Viggo fick inte tala till punkt för… moderatorn!  
Hela artikeln hittar du på http://www.resume.se/artikel-art_id=9624.html  
 
 
================================  
 
6)  
 
Lönsamt att sitta i statens bolagsstyrelse  
Riksrevisionen riktar skarp kritik mot de tjänstemän som vid sidan av sina jobb på regeringskansliet tjänar storkovan på externa uppdrag i statens bolagsstyrelser. Värst är de anställda vid närings- departementet, skriver Di.  
Tidningen har granskat styrelsearvoden till de som 2003-2004 samtidigt haft jobb som regeringstjänstemän. Uppemot sju miljoner kronor går till ett tjugotal personer"  
Det är framför allt tjänstemän på näringsdepartementet som fått en lönsam sidoinkomst vid sidan av lönen från statskassan", skriver Dagens Industri.  
Toppar listan gör Christina Ragsten-Pettersson, som förut var departementsråd på näringsdepartementet. Hon tjänade under perioden 2003-2004 så mycket som 677.000 kronor på sina styrelseuppdrag i Posten, Vasakronan och SBAB.  
Ämnessakkunnige Peter Lindell, också han på näringsdepartementet, hamnar på andra plats med 550.000 kronor från Vattenfall, Svensk Bilprovning och SOS Alarm.  
Riksrevisionen är mycket kritisk till dessas och andras agerande. Man varnar för "dubbla lojaliteter".  
"Det finns en risk för en dubbelroll som är problematisk i förhållande till grundlagens krav eftersom det i dessa fall är möjligt att hysa objektivt berättigat tvivel på den tjänstemannens opartiskhet. Den interna kontrollen av ägarförvaltningens styrning av statliga bolag har klara brister", skriver Riksrevisionen.  
Då har sanningen inte nåt fram till Riksrevisionen att politiken står över grundlagen och domstolsbeslut! Fråga Putin han vet hur man kör racet, s,mp,v står inte en meter efter.  
 
Lönsamt att sitta i statens bolag Sidoinkomster 2003-2004 (SEK):  
1. Christina Ragsten-Pettersson, näringsdepartementet, 677.000.  
2. Peter Lindell , näringsdepartementet, 550.000.  
3. Jonas Iversen, näringsdepartementet, 515.000.  
4. Christer Berggren, näringsdepartementet, 490.000  
5. Claes Ljungh, finansdepartementet, 420.000.  
6. Jan Grönlund, näringsdepartementet, 400.000.  
7. Björn Mikkelsen, näringsdepartementet, 380.000  
8. Marianne Förander, näringsdepartementet, 360.000  
9. Lars Johan Cederlund, näringsdepartementet., 360.000.  
10. Michael Thorén, näringsdepartementet, 340.000.  
 
 
Nu kommer den stora "tiotusen dollar frågan" vem bryr sig? Naturligtvis är det fel i lagen som tillåter statens tjänstemän sitta med i verksamheter, men kom ihåg att detta är en väldig medveten strategi, att hålla dom egna bakom ryggen, löna dem på skattebetalarnas bekostnad, det är en ersättning där man säkerställer lojalitet. Man kan köpa det mesta för pengar framför allt politisk lojalitet. Kunskap och att tillföra kompetens gäller inte varför mina läsare skall ha i minnet att merparten av alla sk skandaler sker i företag där regeringen har en representant som sitter med i styrelsen, någon som fått sparken?  
 
=======================================  
 
7)  
 
Det svenska högskattesamhällets förutsätter att merparten av befolkningen arbetar.  
Det gör den inte  
 
För ett litet land med stor offentlig sektor och höga ambitioner inom vård, skola och äldreomsorg är utvecklingen oroande. Det svenska högskattesamhällets förutsätter att merparten av befolkningen arbetar. Det gör den inte!  
 
Statistiken över arbetslösheten är missvisande. Den döljer Sveriges låga sysselsättning och att nästan var fjärde person i arbetsför ålder inte arbetar.  
 
NÄSTA ÅR ÄR DET RIKSDAGSVAL. Då har Göran Persson varit Sveriges statsminister i tio år. Det är en lång tid under vilken Persson haft gott om chanser påverka landets inriktning.  
 
Men statsministerns bokslut är problematiskt. Själv vill han gärna beskriva sig som den stora budgetsaneraren som återställde den svenska välfärdsstaten. Men den som tittar närmare på siffrorna i resultat- och balansräkningen märker att det svenska bygget står på en bräcklig grund.  
 
Även om ekonomin växte lite snabbare efter krisåren är sysselsättningen fortfarande mycket låg. Sedan 1990-talets början har den fallit med ungefär 250 000 personer. Och under den senaste mandatperioden har ingen förbättring skett, snarare har Statistiska centralbyrån registrerat en viss nedgång.  
 
EN RÄTTVIS BETRAKTELSE AV EKONOMIN måste därför utgå från ett mått som inte går att manipulera. Att fokusera på arbetslöshet är inte relevant i ett läge när 112 100 svenskar varit sjukskrivna längre än ett år. Inte heller är det rimligt att se isolerat på sjukskrivningarna när fler och fler går över i förtidspension.  
I januari hade totalt 541 700 personer sjuk- och aktivitetsersättning (den nya benämningen för förtidspension), vilket är en ökning med 32 800 sedan januari 2004.  
Sett i perspektivet av några decennier är förändringen dramatisk. På fyrtio år har antalet förtidspensionärer nästan fyrdubblats: 145 000 (1960), 212 000 (1970), 303 000 (1980), 361 000 (1990) och 541 700 (2005).  
 
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=576&a=384789&maNo=-1  
 
=======================================  
 
8) Att ringa Gratis till hela världen utan fällor  
 
Sedan en tid tillbaks finns det möjligheten att ringa gratis om du har en bredband uppkoppling. Ringer du från datorn till en fast telefon betalar du endast ett lokal samtal.  
Systemet har varit i gång en tid och har idag närmare 2 miljoner användare, man får ca 100. 000 nya abonnenter varje dag! Det är kluriga svenska programmera tillsammans med några grabbar från Estland som utvecklat systemet som är helt fantastiskt eftersom ljudkvalitén är långt bättre än via telefonen. Installationen hur enkel som helst!  
Med denna utveckling blir avstånden ännu mindre, redan idag kan jag lyssna på alla världens radiostationer via webben, ca ett 100 tal från enbart Sverige. Lokalradion på Värmdö eller någon av rikskanalerna samt dagens Eko, valet är oändligt!  
Möjligheten att nu kunna ringa gratis med en bättre kvalitet än på en vanlig telefon förändrar hela världen igen och de som har aktier i telekombolagen, ett gott råd, se över ditt innehav.  
En lavin har just satts i rullning.  
Så här går det till:  
 
http://www.skype.com  
 
Du kan ladda ned till följande programvara:  
Språk: Svenska  
Window  
Mac  
Linux  
 
Från och med nu kan du ringa mig gratis, det vill säga när jag sitter vid datorn!  
Du kan också ringa via nätet och då kostar samtalet motsvarande ett lokalsamtal  
Följ bara instruktionen  
 
Min Gratis telefonkontakt adress via Skype är: tonischonfelder  
 
 
==============================  
 
9)  
 
Får jag presenterar månadens entreprenör Lars Granström som är delägare i företaget IT Support Center i Stockholm. Några frågor till Lars:  
Vad är IT Support Center?  
IT Support Centers affärsidé är rätt enkel. Vi samlar ett stort antal tekniker som jobbar som egna företagare under ett tak. Teknikerna jobbar på samma sätt som i ett modernt taxibolag, där vi utgör växeln och teknikerna åkarna. På så vis har vi bland den bästa tillgängligheten i branschen, till bra priser.  
Varför har ni startat ett bolag med den inriktningen?  
Vi försöker alltid ha rätt man på rätt plats, tekniker är bra på support och säljare är bra på att sälja. På så vis kan vi tillhandahålla en välfungerande helhet. Våra tekniker lägger all sin tid på support så kan vi hjälpa till med logistik och försäljning. På så vis kan vi pressa ner priserna till slutkund utan att tumma på kvaliteten.  
 
Bolaget är till viss del finansierat av riskkapital. Vilka fördelar och nackdelar finns det med detta?  
Vi har från början tvingats ta fram en väl genomarbetad affärsplan, vilket är något som man gärna skjuter på framtiden eller lämnar helt om inte har yttre investorer. Under det arbetet har vi tvingats att kritiskt granska vår affärsidé och utveckla en tydlig tidsplan och budget. Våra investorer har lång erfarenhet av företagande och ger goda men tuffa synpunkter.  
 
Har ni, som är bolagets grundare, tidigare erfarenhet av att driva eget företag?  
En av oss har tidigare erfarenhet av att driva eget bolag medan en har arbetat en längre tid inom större företag. Kombinationen har känts bra eftersom vi kan sammanfoga erfarenheter från både små- och storskalig verksamhet.  
 
Vad är det roligaste respektive svåraste med att driva företag?  
Det roligaste är vi kan bygga bolaget friskt från grunden, och att få möjligheten att direkt kunna påverka hur bolaget ska drivas. Det svåraste är att få tiden att räcka till och att inse att man måste lära sig att delegera.  
Ge några tips på vad som är viktigt när man driver ett litet företag:  
Ha god koll på ekonomin och var inte för optimistisk i dina kalkyler. Det är alltid roligare att bli positivt överraskad och överträffa eventuella mål än att inte nå upp till budgeterade mål. Jag rekommenderar även att man tar fram en skriftlig affärsplan, man lär sig mycket under framtagningsprocessen.  
Till sist - hur ser era framtidsplaner ut?  
Vi har nu etablerat oss i Stockholm. Nästa steg blir att bygga upp verksamheten även i Göteborg och Malmö. Målsättningen är att bli rikstäckande inom 18 månader och att då vara en av Sveriges största leverantörer av IT-support till små och medelstora företag.  
 
Sensmoralen, det handlar inte om kollektivtrafik branschen!  
 
==================================  
 
10)  
 
Sist kan du ta del av Olof Tegström nya budskap hur Svenska regeringen sabotera Norges satsning på Bränslecelldrivna bilar för att rädda Vattenfalls monopol i Sverige, och minsann sitter det inte Peter Lindell från näringsdepartementet under vilket Vattenfall sortera i styrelsen.  
 
==================================  
 
 
Soliga hälsningar.  
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
 
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
Skype: tonischonfelder  
 
http://www.toni-schonfelder.com  
 
==============================  
 
Du som planera att resa till Spanien,  
Här bokar du din hyrbil på den första helautomatiska webbsiten dygnet om med dom i särklass lägsta priserna, nu över15500 bilar och minst ett 30 tal bilmodeller som du kan välja mellan.  
Vi finns på Alicante, Malaga, Palma de Mallorca, Valencia, Murcia, Jerez/Cadiz, Almeria flygplatser dygnet om för avhämtning samt på ett 20 tal lokala kontor.  
Hyr på en flygplats och lämna bilen på en annan av ovanstående flygplatser utan extra kostnad.  
http://www.eurocasacar.com Du får svar inom 1 minut, en Voucher inom 1 timme, dygnet om alla dagar.  
 
För Kanarieöarna och till hela Världen klickar här, alltjämt halvmanuell ibland tar det tid att få världen att inse automatikens fördelar http://www.telluscar.com  
 
Tillbringa några dagar i Solen och spela Golf?  
Varför inte koppla av några dagar i Alicante/Santa Pola ca 15 minuter från flygplatsen högt beläget direkt vid havet med en magnifik utsikt. Vill du spela Golf? Går det bra  
http://www.eurocasa.nu det är Margret som tar hand om din bokning talar svenska och  
fixa med golftider och annat, det finns 9 mycket bra 18 hål banor inom en radie av max 20 bil minuter till halva priset mot vad som finns på Costa del Sol. På banor av Internationell klass, enligt dom som kan och har kunskap.  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.