Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 6 den 13 maj 2008  
Den obehagliga sanningen…  
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet
 
 


 
 
Ledaren  
 
Jag har gjort många misstag genom åren,
kanske till och med fler än vad de flesta svenskar någonsin gjort. Ingen är felfri och de enda som inte gör misstag är de som gör för lite eller inte gör någonting alls. Mitt motto är: Låt aldrig ett misstag få bli ett misslyckande!  
 
Börja ledaren denna gång med en kort film på 6 minuter, budskapet är så oerhört viktigt, den visar på hur snabb utvecklingen sker i världen. Det finns säkerligen en och annan som genast ifrågasätter olika uppgifter, jag kan har ingen aning vad som är rätt eller fel, men mitt logiska tänkande säger att jag skall ta till mig, och varför inte dela med sig denna information om inte annat som en vägledning, vad som pågår nu och redan imorgon.  
 
Det krävs av alla att vi får stopp på folket som vill stoppa världen, kollektivism eller andra organisationer som ser mest bakåt och enstaka gång vad som sker idag men aldrig vad som väntar oss i en snar framtid.  
 
http://de.youtube.com/watch?v=FqfunyCeU5g  
 
I detta nyhetsbrev hittar du också att tabun för vätgas/bränslecell i Sverige nu bryts ned och regeringen med centern, v och mp står avklädda efter att ha kört Sverige in i en hopplös miljö mässig återvändsgränd. Sverige kan inte längre som ensamt land i industrivärlden lurar sina medborgare med Etanol och Biogas och kallar dessa för miljöbränsle samtidigt som dessa förorsakar svält, mera farliga avgaser, kalhuggning av regnskogarna och skattebetalarna i Sverige tvingas betala detta ekologiska vansinne. Att rätta till eländet kommer att kostar många miljarder kronor för att ersätta en fel teknik.  
 
Ett annat träto ämne i Sverige är att varje infrastruktur satsning skall överklagas i det oändliga, alla motvalskärringar, vänligen klicka på filmen ovan och fundera en stund varför ni anser er behöva stoppa världen, när det endast leder till att Sverige fortsatt tappar till omvärlden. Fundera varför vi med knappa 5 miljoner arbetsföra människor har den högsta arbetslösheten samtidigt som det finns minst 3 miljarder nyfikna konsumenter.  
 
Riksdagen har till slut tröttnat på allt överklagande och ett kommande Lex Burlöv sätter stopp för ärenden som anses vara av riksintresse. Några trädkramare stoppa sedan många år att järnvägen får fyra spår mellan Burlöv och Lund. Det är egen intressen som går före riksintressen och äntligen vågar en regering ta tag i en fråga som varit tabu i årtionden.  
 
Dags att riva barriärerna i livsmedelskedjan och tar tag i helhetsfrågan säger skånska professorer. Inom livsmedelsindustrin lär man var för sig om djurhållning, foderkunskap, åkern, stallet, skogen, från mjölkbonden till livsmedelsbutiken denna helhets bild saknas.  
SLU vill nu att man redan i skolan lär sig förstå hela kedjan och får en helhetssyn, anser Professor Peter Lundquist SLU Alnarp, Skåne. Rätt inte en dag försent.  
 
Var finns professorn för kollektivtrafiken som börja se helheten, katastrofen hur man handskas med våra skattepengar, var finns de nu aktiva 2 professorer inom Turism som påvisar det årliga miljardsvindleriet med svenska skatte och EU pengar?  
En helhetssynen skulle nog hela landet må bra av, mindre bra för alla regionala ”politbaroner” som leker Joakim von Anka med våra skattepengar.  
 
 
Av Sveriges nära 1,6 miljoner pensionärer har hälften, 800 000 bara garantipension. Det betyder i praktiken att de måste leva på långt under 5 000 i månaden när hyran är betald. Alltså: existensminimum, något annat ord funkar inte. Eller och söka socialbidrag, pengarna i samhället räcker inte längre till för att våra länsbolagschefer bränner mer pengar i timmen än vad samhället, alla tillsammans, kan tjäna ihop, och det finns dom som stöder denna politik, märklig nog är BR förbundet en av vasallerna. Att stoppa världen och kräva att alla skall resa kollektivt, det är så urbota korkat att det inte kan kommenteras. Att ständigt desinformera med miljö vinster som är en osanning är en bumerang vars följder de små bussbolagen får ta, det betyder bara ännu fler utslagna bussbolag, det måste vara något av ett rekord av mänsklig dumhet som BR står för, och medlemmarna som tiger och jamsa med.  
 
Ja, jag tycker att det känns väldigt surt att förlora pengar. Och jag kan bara säga att jag aldrig träffat någon som gillar att förlora pengar. Jag tycker att en företagsledare ska hata att förlora pengar och det ska dessutom vara skämmigt. Glöm aldrig att vinsten är den skickliges belöning. Att rätta till misstag, att hata att förlora pengar och att bekräfta sina medarbetare är hörnpelarna i mitt ledarskap. För varje år som går så tycker jag att detta bekräftas. Det är raka motsatsen till att pungslå folket med skatter för egna intressen och använda lagstiftningen för att tillskansa sig mer pengar.  
Det är nog så märkligt att en bristande ägarstyrning av Ericsson som säkert har smittat av sig på omvärldens uppfattning av den svenska marknaden visar en fel bild . Om Ericsson skall vara bäst i klassen hur går det då till längre bak i klassrummet? Stockholmsbörsen domineras av bolag med tjänstemannakultur och saknar till stor del ägare av kött och blod.  
 
Kapitalism utan kapitalister!  
 
Den svenska kollektivtrafiken är en ekonomisk svulst
i samhället som tär på våra gemensamma resurser, åderlåtandet är idag så stort att pengar saknas till snart allt i samhället. Planhushållning kallas motsvarande system i andra länder, många har fått nog av den och betacka sig för fler experiment, i Sverige hyllar man flocken som samlas runt grytorna. Kapitalism utan kapitalister.  
Det rimliga är ju att innovativa personer får erbjuda sina tjänster, att kunderna får välja mellan, service, pris och frekvens. Det gäller att vara försiktig och inte ta för stora risker påstår merparten som oftast inte tar några risker överhuvudtaget samtidigt som samhället avlönar dem. (Du och jag)  
 
Personligen avskyr jag risker som är påtvingade av ett system som byggs på jantelagen, det går inte att kalkylera dylika risker eftersom nickfulla politiker och oförstående tjänstemän kan sätta stopp för en verksamhet utan att dessa tar något ansvar för fortsättningen. Jag gillar inte detta system och vill gärna sova gott på natten, risker vill jag kunna kontrollera själv och i vart fall veta vart mina företag är på väg utan att vakna upp med att min huvudman valt en annan och jag står där utan alternativ. Du anser säkerligen att så kan det inte gå till, så går det till varje dag i Sverige där politiker med sina hängivna vasaller sätter stopp för små familjebolag utan att den egna organisationen agera.  
Det där med is i magen i umgänget med länsbolagen är något som jag aldrig riktigt har förstått mig på, har du?  
 
Apropå risk är det svårt att inte fundera över vad konsekvenserna blir av den internationella bankkris som nu pågår. Vi har under hösten och våren fått lära oss nya ord, som ”värdepapperiserade subprimelån” och diverse förkortningar som CDO, CMO och CMBS, och få verkar vetat vad de har innehållit. Min slutsats är att banker som investeringsobjekt är iskalla så länge som anställda bankdirektörer uppfinner nya sätt att på kort sikt maximera vinsterna för att sedan låta balansräkningarna explodera i ansiktet på ägarna. Samma bankdirektörer som bollar med hundratals miljarder i luftaffärer har synpunkter på när ”buss Olle” kommer till banken med mössan i handen och ber om ett lån för att utveckla sin verksamhet. Vilka säkerheter har du, har du en kåk, marker, släktingar, borgens män? När förhandlingen är klar går samme direktör med kompisar ut och bränner av några miljarder. Suck!  
 
Man kan bli snurrig för mindre.  
 
Som avslutning, läs den här:  
Datorer lika stort koldioxidhot som flyget eller hundra gånger mer än kollektivtrafiken  
SAS ensamt i Sverige släpper ut mer än hela stålindustrin i landet, då man frekvent flyger med plan som inom bussvärlden skulle klassats som veteranflyg – plan som skitar ned mer än något annat flyg. Ryanairs plan är rena hälsokosten. Den svenska klenodens krona har kommit på sned, och staten som ägare åskådliggör än en gång dubbelmoralen, jagar bilar och bussar är enkelt att reda ut Vattenfall, SAS och andra egna verksamheter som står för över 70% av landets totala utsläppen, sådant vill man inte veta av.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-6.pdf  
 
 

 
 
Miljö - klimat utvecklingen  
 
1)  
 
Vätgasen – Hydrogen enda möjliga väg bort från Co2
 
 
I Mariestad, Halmstad, Stenungsund, Göteborg kan man se och lära sig allt om framtidens drivmedel  
som total förändra världen och miljön  
16 maj Vätgasväg genom Stenungsund  
14 maj Nätverksträff om projektet för en vätgasstation i Halland, Halmstad  
20 maj Nätverksträff om Biohytan-/vätgastankstation i Göteborg  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-1.pdf  
 
 
2)  
 
Vätgasbilpremiär i Malmö
 
 
Eon provkör sin och Sveriges första vätgasbil. Det blir en sväng på högst 15-20 mil fram  
och tillbaka till Sveriges enda vätgasmack på Nobelvägen i Malmö.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-2.pdf  
 
 
3)  
 
ZF-Sachs i nya produktionshallar för el (bränslecelldrivna aggregat)
 
 
fordons teknik förvandlingen går fram med stormsteg...  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-3.pdf  
 
 
4)  
 
EU-pengar till vätgassatsning
 
 
Värmland kommer tillsammans med 21 andra EU regioner att i ett vätgas och bränslecellsprojekt  
inom EU, få dela på svindlande 9 miljarder kronor...  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-4.pdf  
 
 
5)  
 
Ingenjörernas 14 viktigaste uppgifter för vår omedelbara framtid
 
 
Vilka är de största ingenjörsmässiga utmaningarna för mänskligheten?  
Den amerikanska ingenjörsvetenskapsakademin har frågat experter från hela världen och presenterat  
en lista över de 14 viktigaste uppgifterna för världens ingenjörer...  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-5.pdf  
 
 

 
 
Allmänt nyttigt  
 
6)  
 
De gamla är nya underklassen
 
 
Svensk politik handlar om kronor och ören. Sällan om människor,  
deras liv och känslor och den hemska ensamheten som ligger som en rök över landet...  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-6.pdf  
 
 
7)  
 
Toni kåseri!  
 
Gaggiga gamla gubbar – finns i alla branscher! Hellre intelligenta pigga 80 åringar än trötta 45 åringar!
 
Och så var det detta med att börja bli gaggig. Det är klart att det också drabbar mig,  
även om jag inte tror att bästföredatum helt passerats.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-7.pdf  
 
 
8)  
 
Nordea dömt för dåliga råd…  
 
Toni kommentar:  
Hoppsan, skulle man översätta till rese, turist och bussbranschen skulle merparten av alla branschorganisationschefer sitta bakom lås och bom, svindlande tanke, men kanske det vore en nyttig läxa, att vara ansvarig för det man predikar?  
Bli ansvarig för allt skit man lovar och agera för, snacka om det skulle bli folktomt.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-8.pdf  
 
 

 
 
Turism  
 
9)  
 
När kunde du läsa om att ett hög teknologiskt företag som SONY var stolt över att vara med i en satsning inom turistnäringen?  
Inom bussbranschen? Vad säger detta dig? Du kan läsa mer under rubrik...  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-9.pdf  
 
 
10)  
 
Ingen konferensboom = desinformation för vem?
 
 
I Di (6 maj 2008) beskrivs hur allt fler konferensköpare kräver klimatsmarta möten. Samtidigt hävdas med hjälp av statistik från Nutek/SCB  
att vi är mitt inne i en konferensboom. Genom att i extremt avkortat diagram visa utvecklingen från 1992 till 2007  
ges bilden av en starkt stigande konferensvolym. Så är tyvärr inte fallet  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-10.pdf  
 
 
11)  
 
Antalaya växer - Mardan Istanbul Palace,  
Ultimate Luxury Hotel opens in Antalya, will have more luxury than Burj al-Arab in Dubai...  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-11.pdf  
 
 
12)  
 
Norge skal have sit eget Venedig, Söparken Agners, ny övärld utanför Larvik 3,5-4,5 mdr...  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-12.pdf  
 
 
13)  
 
Vilken rivstart för VG
 
 
De stora sydliga vintersporrtlänen återhämtar den dåliga säsongen 2007. Industrilänen får alla nedgångar i och med påskens förflyttning.  
Men inte Västra Götaland som ökar pga. evenemang i Göteborg och Gotlands län som fortfarande rider på nyhetsvågen av den nya kongresshallen i Visby...  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-13.pdf  
 
 

 
 
Buss & Kollektivtrafiken  
 
14)  
 
Tidningen Bussbranschen har snofsat till sin hemsida http://www.busstidningen.se  
Med dagliga Nyheter som Herr Redaktören leta fram kan du följa vad som sker i näringen och i hela landet.  
Riktigt bra där man hittar allt värt att veta utan ett ständigt leta vad som rör sig i branschen.  
 
Det är bara att klicka in sig – och läsa – låt se vad som sker under semestern – nyheterna har nämligen en dålig förmåga att ramla in även under semestertider – en utmaning som heter duga bäste Bjarne!  
 
15)  
 
Vi kräver totalt stillestånd, kostar vad det vill, bara det gynnar kommunisterna och miljö anarkisterna i sin iver att införa ett totalitärt styre! Eller vaddå?
 
Vi måste sätta koldioxidskatten så att klimatmålen verkligen nås, säger Miljöpartiets riksdagsledamöter Karin Svensson Smith, trafikutskottet, och Helena Leander, skatteutskottet, i en kommentar till Sikas beräknade bensinpris för att vägtrafiken ska nå sina respektive mål.  
 
Toni kommentar: istället för att skapa en ny värld vore det vettigare med en rak strategi och driva på omvandlingen till vätgas drivna fordon med 0 utsläpp.  
Då har ni inget att debattera mer om än att börja med statens egna företag som svarar för merparten av alla Co2 utsläpp i landet, fokusera på rätt saker.  
Bevara världen, Sverige och riksdagen från dessa katastrofala företrädare för samhället.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080513-15.pdf  
 
 

 
 
Med dessa glada tillrop tillönska jag en spännande vecka, där allt händer som många vill smyga med, var klar över att det kommer fram, ibland tar det lite längre tid, men fram kommer det.  
 
Bästa hälsningar  
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
tel 08 519 706 16  
mail: toni@schonfelder.com
 
 

 
 
Annons  
 
Kanarieöarna nu kommer vi!  
 
Nu finns vi på Las Palmas och Teneriffa syd flygplatser med kontor inne i ankomsthallen. Samma koncept, boka, svar inom 1 minut, dygnet om, gratis voucher som sms till mobilen.  
 
Hyr din bil i Spanien från EuroCasaCar, bättre finns inte!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut och gratis sms till din mobil telefon  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i USA, Kanada, Frankrike, England, Italien och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.