Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

Välkommen till det nya året och redan duggar synnerligen spännande Nyheter in!

1) Connex går till sjöss

2) Frankrike, EU:s verkliga myglare har kommit på ett nytt system att subventionera

3) Flytande jättefartyg 1,3 km lång! Med egen flygplats på taket! Inget skämt.

4) Dagens absolut gladaste nyhet kommer från Finansdepartementet

5) Texten som försvann - tillägg till året som gått 2003

6) Det skulle kosta mindre än 300.000 kronor att koppla upp alla 10.000
bussar i Sverige

7) Några röster under åren! dom som är glada och helförbannade!

8) Grönköping måste bli bättre å att fira jul!

9) Avslutningsvist! I egen sak! Spännande nya siter Rent a Car World Wide on-line.

PS) Ställningen på Internet enligt Alexa mätning den 9 januari är.........


===========================================

1)
Connex går till sjöss!
Connex har förvärvat Styrsöbolaget i Göteborg, bolaget som såldes av kommunen till förre VD:n som lämnade ett anbud som var nästan 40% lägre än vad andra Rederier var som mest beredda att betala. Han fick ändå tillslaget och nu säljer han verksamheten ett par år senare till Connex. En höjdare till affär kan man antar. Gott nytt år -- och gratulera till vinstlotten!

Connex Tyskland har förändrat sin organisation från att ha varit uppdelat mellan spår och busstrafik till att man slagit allt samman och istället delat in områderna efter nord ,mellan, väst, syd tyskland med ett gemensamt bolag som ägare där man skall utbyta erfarenheterna mellan de olika distrikten.

Min gissning är, det är bara en tidsfråga när de olika delverksamheterna börja gå över gränsen och konkurrera med varandra, skrivbordslösningar fungera sällan i praktiken.


==========================================
2)

Frankrike EU:s store myglare har, får jag förmoda hittat modellen för hur man olagligt som blir lagligt subventionera trafik utan att EU kan börja bråka? åtminstone för en tid framöver.

FRANKRIKE FINANSIERAR NÄRSJÖFART - FÅR MOTORVÄGSSTATUS
Den franska regeringen kommer att hjälpa till med finansieringen av två "havets motorvägar" längs Atlantkusten och i Medelhavet. Avsikten är att lätta på trycket på de franska vägarna. En ny myndighet för investering i infrastruktur tillförs totalt EUR 7,5 miljarder som tas från avgifter som de företag som driver Frankrikes motorvägar betalar. Enligt de franska myndigheterna kommer en del av dessa medel att användas i uppstartsfasen av de nya sjötransportlederna.===========================================

3)

Flytande jättefartyg 1,3 km lång! Med egen flygplats på taket! Inget skämt.
Börja planera redan nu för en ny attraktion i megaformat

Ny bussrese destination den 19:e augusti år 2007 för alla buss researrangörer
Det blir Bodö som detta jätteprojekt kommer att besöka -- en attraktion som Världen aldrig sett tidigare.

Flytande jättefartyg 1,3 km lång! Med egen flygplats på taket, 240 meter bred, 18.000 bäddar samt tusentals lägenheter att köpa. http://www.freedomship.com

Projektet Freedom Ship International som ska utmynna i världens största flytande bygge har redan prickat in sina anlöpshamnar. Ett dussintal i Norden.

Bakom Freedom Ship projektet står den exentriskeamerikanske multimiljardären Norman L. Nixon,
skriver dn.no. Hans skapelse blir om den realiseras något som ingen tidigare sett. Eller trott var möjlig.
Det blir ett skepp, hotell, nej snarare en stadsdel som ständigt ska cirkla runt världen i en omloppstakt av tre år.

Dimensioner är hiskeliga:
Längd: 1.300 meter
Bredd: 240 meter
Höjd: 105 meter
Kostnad: 8 miljarder US-dollar.

Det ska bli en lekstuga för världens miljardärer där de ska kunna uppnå känslan av en helt ny livsstil. En som hittills inte kunnat köpas för pengar.

"Miljardärsreservatets" långa kryssning ska följa världens kuster i sakt mak.
Fartyg som Silja Symphony kan komma att fungera som feeder fartyg från fastlandet ut till denna skapelse?
Om Nixon får som han vill går Freedom Ship av stapeln 2007. För dig som är nyfiken kan rekommenderas en tripp till Bodø i Norge där skeppet lägger till 19 augusti 2007.

Ni kan själv gå in på hemsidan http://www.freedomship.com och kolla in projektet.

Lever jag så blir min nya adress Freedomship någonstans på världens hav! Gooooood Bye Spanien och fastlandet!
Med en uppkoppling till Internet med bredband spelar det ingen roll var man flyter fram, en sån otrolig sak!
Jag är lyrisk inför bara tanken.

Får man komma in med ytterligare ett inlägg, ett sådant projekt kan bara lanseras med hjälpa av investringslagar i så kallade
skatteparadis. Projektets möjlighet bygger på att många av dagens stater med arbetslagar, kapitallagar,omöjliggör investeringar i denna megastorlek. Det är detta som är freedom, ett projekt som riktar sig mot miljoner helt normala människor som inser att frihet under ansvar ger möjligheter och en trygg arbetsplats för säkerligen 100.000 anställda ombord och ännu fler i land.
===========================================

4)

Dagens absolut gladaste nyhet kommer från Finansdepartementet som visserligen avser året 2002 -- det var då det!
Rapporten säger:
Sverige får högre placering i OECD:s "välståndsliga" OECD publicerade idag reviderade siffror över köpkraftskorrigerad BNPper capita. De reviderade siffrorna placerar Sverige på en 13:e plats av OECD-länderna 2002, vilket är en förbättring jämfört med de tidigare publicerade data för 2002 som placerade Sverige på en 16:e plats.

- Det är glädjande att OECD:s reviderade beräkningar nu visar att Sveriges välstånd varit högre än vad som tidigare framgått av statistiken, säger Bosse Ringholm.

Revideringen visar att Sveriges köpkraftskorrigerade BNP per capita år 2002 låg 9 procent över OECD-genomsnittet. Detta innebär en revidering jämfört med den förra beräkningen i juli 2002, som visade att Sverige
låg 7 procent över OECD-genomsnittet 2002.

- Det är beklagligt att statistiken tidigare har varit missvisande, och att Sverige bedömts ligga sämre till än vad vi egentligen gjort. Det har bidra-git till en felaktig bild av välståndet i Sverige relativt andra länder, säger Bosse Ringholm.

- Till skillnad från vad många debattörer hävdar, har Sverige under de senaste åren haft en mycket god ekonomisk utveckling jämfört med omvärlden. Sedan 1994 har Sveriges tillväxt varit väsentligt högre än både EU- och OECD-genomsnittet.


Bäste läsare - det är tur man inte är politisk engagerad, man kan bli snurrig för mindre. Här kommer statens egna olika departement som övervakar den svenska ekonomin och slår larm om hur illa det är ställt med Sverige, finansdepartementet lånar pengar som aldrig för för att klara sina utgifter, finansen fördröjer betalningen av EU avgiften för att klara stabilitetspakten med hot om böter, samtidigt som Handelshögskolan kommer med en utredning som visar att svenska folket tillhör dem som har minst pengar på kontot, ( resten under madrassen?)
Och nu påstår finansdepartementet helt glatt att vi är bäst i klassen!
Pust!


============================================


5)
Texten som försvann - tillägg till året som gått 2003


Bäste Läsare
Tekniken vill inte all gånger -- dels för att jag kanske har ett föråldrat system, jag tillhör faktisk pionjärerna sedan 1996.
För att du skall få lite insikt så skrivs ett utkast till artikel först på ett Word dokument, kom ihåg att jag är ordblint varför ett stavfels program kollar stavningen. När texten från Word dokumentet förs över till Internet så sker det saker, ibland försvinner meningar eller ord eller bokstäver och det hela kan se lite kufiskt ut. Du får ursäkta, så smånigom skall det bli en ny generation av teknik och då blir allt bättre, får man hoppas. Genom diverse strul med servern i Sverige under jul och nyårshelgen har mitt utskick blivit halshuggen eller så var det censuren som slog till. I vart fall kommer ett tillägg till året som gått, som försvann!


Vill du lägga till nya läsare så är det bara att klicka på rätt länk ovan och skriva in en KORREKT mail adress.
Över 12.000 läsare har mitt Newsletter därav mångra från myndigheter och andra som har en god insikt i samhället
-- mer än branchens tidningar sammnlagt. Åtskilliga förser mig med intressant information, har du något att berätta så skicka mig ett mail - samt ange om informationen får publiceras med ditt nam eller i ikognito!

------------------

Juni 2003

Konkurrensverket tillsammans med kronofogden gjort s.k. tillslag hos de fem stora bussbolagen: Swebus, Connex, Busslink, Ariva samt Orusttrafiken

Det svenska rättssystemet ställs på prov!
Måste än en gång konstatera att Länshuvudmännen för länge sedan har tappat all markkontakt när det gäller förståelse för bussoperatörernas mycket besvärliga ekonomiska sits. Vid varje ny upphandling har man ökat på kravlistan över vad som skall ingå i de olika anbuden, men vill samtidigt inte acceptera att prislappen självfallet blir högre. Detta medför att denna typ av övergrepp eller ”aktiviteter” kommer till användning. Man sänder ”sina kompisar” från övervakande myndigheten för att misskreditera bussbolagen som lämnar anbud.
Jag är nämligen ganska övertygad om att det i detta fall inte alls rör sig om ”hemliga avtal”
Istället har bussbranschen efter alla sjuka år med länshuvudmännen lärt sig en sak, att offerera!
Samtidigt får man utgå ifrån att bolagen gör analyser på varandra efter lämnade offerter, år efter år, eftersom offerterna är så avskalade kan vem som helst göra en kostnadsanalys på konkurrentens anbud.
Fordonsparken i respektive bolag är snarlik, kapitalkostnaden likvärdig, förarkostnaden snarlik, arbetsscheman snarlik, huvudkontorskostnaden per fordon snarlik, det vore väl mera märkligt om inte offerterna vore identisk lika?
I vilken värld lever Länshuvudmannen?
Intressant är rättsäkerheten, när länsbolaget med sina jurister från huvudmannen, landstinget, begär hjälp av juristerna från 2 myndigheter som har samma rekryteringskälla till jobben, då blir det aktion.
Man sätter upp pliktskyldigast en skrivelse – resten har föregått i personliga samtal utan protokoll och så beslutas det om husrannsakan!
Rättssystemets havererar!
Om rättstaten Sverige fungerade som den inte gör – skulle företagen tillsammans göra en JK anmälan.
Men så var vi där igen, även JO och JK ämbetet rekryteras från samma instans och så skyddar statens jurister varandra, en framgång är utesluten om det inte kan bli en publik skandal, vilket knappast är troligt varför en juridisk prövning med framgång i Sverige är begränsad.
Hela artikeln under följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=570&show=570


-------------------

September

1) Nu sitter Östgötatrafiken med brallorna nere!

Samma dag som man gjorde sin raid mot Swebus, Busslink och andra bolag där man beskyllde bolagen för prissamverkan skrev jag i mitt Newsletter att jag detta var fel. Att det var ett maktövergrepp. Att Östgötatrafiken inte förstått att bolagen idag i stort har samma kostnader och är helt avklädda, det finns inga hemliga pengar att tjäna, varför buden rimligtvis måste vara snarlika allt annat hade varit uppseende väckande.

Vem ställs till ansvar för detta rättsövergrepp hos Östgötatrafiken? I en EU domstols prövning skulle alla berörda prickas så att det ryker. Men vem anmäller åklagaren tillsammans med tillsynsmyndigheten och inte minst Östgötatrafiken?
Men i Sverige är alla glada att det är över och så skall vi framåt!
Rättstaten Sverige har fått sig ännu en ordentlig knäck.

Bakgrunden till undersökningen var en anmälan som gjordes av Östgötatrafiken till Konkurrensverket i samband med en upphandling av busstrafik i Östergötland.

Utredningen är avslutad och Konkurrensverket konstaterar att ingenting framkommit som tyder på att någon av företagen skulle överträtt förbudet i 6 § KL eller i övrigt skulle ha kommit överens om anbud, priser eller andra villkor.

Konkurrensverket har därför avslutat utredningen och lagt ner ärendet. Beslutet fattades den 24 september 2003.
Hela artikeln under följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=599&show=599

--------------------

2) Efter EMU valet som gick åt fanders!
Vår inställning till EU präglas av nationell historia och nationell självbild. Britter har mentalt inte kommit över sitt förlorade imperium. Svenskar ser sig på många sätt som Guds utvalda folk.
Våra krig har alltid varit rättfärdiga, våra arméer alltid en hemvist för gentlemän och våra idéer är med självklarhet mest demokratiska.
Hur kan det bli på detta vis i en upplyst värld?


----------------

Oktober

Gyllenhammars attack på Svenska chefer
…….det finns tre personlighetstyper som hotar styrelsernas arbete: skurkar, kompisar och krukor.


Pehr G Gyllenhammar är skoningslös i sin kritik mot fifflarväldet inom svenska företag - inklusive sitt förra bolag, Skandia.
I september 2003 utsågs han till ekonomie hedersdoktor av Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Inför promoveringen, talade han om företagens samhällsansvar.

"Ingen sätter stopp"
- Min far byggde upp Skandia till ett tryggt försäkringsbolag. Det är synd att Skandia blivit så utsatt efter den berättigade kritik som bolagets ledning fått, sa Gyllenhammar enligt Dagens Industri.
- Alla tar små steg i riktning mot allt större förmåner och det är aldrig någon som sätter stopp.
Gyllenhammar menar att det finns tre personlighetstyper som hotar styrelsernas arbete: skurkar, kompisar och krukor.

"Krukor i styrelserna"
Enligt Gyllenhammars definition är en skurk en person som tar emot 100 miljoner eller mer i ersättning, och det finns förvånansvärt gott om dem i svenska och internationella styrelser.
Skurkarna klarar sig genom att alla är kompisar och någon integritet inte finns genom att det är gott om krukor i styrelserummen. Grupptrycket blir hårt i ett litet land som Sverige där alla styrelseledamöter känner varandra.
- Är man inte kompisar så blir man det snabbt efter några jakt-arrangemang, golf, tennis, segling, bjudningar och sponsrade operabiljetter

Skurkar, kompisar och krukor, känns det inte igen från Länsbolagens alla turer och skandaler under åren? Utan en konkurrensutsatt satt bransch blir det lätt inavel, utan en fungerande demokrati sker ingen förändring.
Etableringsfrihet är förmodligen enda vägen ur mörkret.

Hela artikel under följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=600&show=600


===================================

6)

Det skulle kosta mindre än 300.000 kronor att koppla upp alla 10.000
bussar i Sverige
Ta dig en titt på denna länk:
http://www4.passur.com/lax.html
Den finns motsvarande för hela USA uppdelat i olika stater.....byt ut -lax -mot jfk
så får du Kennedy flygplatsen i New York.
Det skulle kosta mindre än 300.000 kronor att koppla upp alla 10.000
bussar i Sverige till ett motsvarande system där man kan följa varje rörelse
oaktad om dessa är i Sverige eller på annan plats i Europa.
Det behövs en sändare i bussen som kostar ca 250 kronor, det var allt.
När SLTF:s medlemmar leker med snarlika system kostar det miljarder kronor.
Var finns allmän nyttan för vad Länsbolagen leker med och vem kan
tillgodogöra sig denna information?


====================================

7)

Några röster under åren! dom som är glada och helförbannade!

Glada tillrop!

Det kom ett mail från Svensk Näringsliv till Toni Schönfelder!
Medlems tidningen för Svensk Näringsliv blir faktiskt bara bättre och bättre, särskilt "Debatt".
Man blir glad, på gränsen till rörd, när man läser Toni Schönfelders inlägg.
Vi är många på min arbetsplats som tycker lika, förmodligen en mycket stor tyst majoritet i hela landet
också, men vi varken kan eller orkar ta itu med dessa avarter. Jag föreslår att denna artikel
sänds i brevform till landets alla Kommunalråd, även oppositionsråd, alla Landstingsråd
och Landstingsoppositionråd samt till alla riksdagsmän.
Jag lovar att sprida denna artikel till alla på min arbetsplats, samt att faxa den till ett antal affärskontakter.
Hälsa Toni och tacka så mycket från oss ute i landet. Vi stöttar dej till fullo, kämpa på.

-----------

Tack för ditt omfattande brev daterat den 14 juli.
I samband med motionstiden i Riksdagen tog vi fasta på en del av dina tankar
och bl.a. kräver vi en översyn av hela upphandlingssystemet av kollektivtrafik
vad gäller länsbolagen.
Jag vill tacka dig för dina synpunkter och jag hoppas på en förändring i Sverige
med framgång för kollektivtrafiken och dess brukare.

Bästa hälsninga
(OBS jag har tagit bort namnet då jag inte vet ifall han vill vara med i mitt Newsletter)
ledamot trafikutskottet

-----------

Åså var det en helsur Bengt Ölvemark, Ölvemarks Resor! men det var år 2000!

Den 18 oktober år 2000 fick jag detta mail från Bengt Ölvemark som då var ordförande för BRA.
Läs och begrunda! Jag tror mig veta att han leder sitt företag långt bättre än vad han gjorde med BRA, tusen gånger bättre.
Min kritik var sålunda inte obefogad utan tvärtom synnerligen befogat med tanke på resultatet, ett BRA i graven.
Sammanfattningsvist, mycket snack, mycket luft med resultat som slutade i ett fiasko. Duktigt Bengt Ölvemark!

Hej Toni
Tack för ditt mail med synpunkter på BRA:s verksamhet. Tidigare har jag läst dina alster med en viss förvåning men även irritation. Jag förstår inte din omvärdering av mig från tidigare misstänkliggjord och oduglig till en som driver ett spännande företag. Vilka är dina motiv? Satsar du på en återkomst i styrelsen? Dina springpojkar imponerar föga och har ännu inte bidragit konstruktivt till verksamheten.
Styrelsen och medlemmarna är väl införstådda med de problem BRA står inför och är fast beslutna att ro båten iland.
Erland Westberg och jag har ett mycket gott samarbete och din kritik av honom känns helt obefogad. Utifrån leden har det inte framförts någon kritik av Erlands sätt att sköta sitt uppdrag.
Det är inte helt enkelt att dra gränsen mellan BR och BRA:s verksamhet, men bussägarnas skatter och dieselpriser är i första hand en BR-fråga. Emellertid stöttar vi dem i deras kamp och samarbetar i relevanta frågor. Man får dock inte glömma att det går en gränslinje mellan organisationerna.

Med vänlig hälsning
Bengt Ölvemark

----------------

En annan som är sur på mig,13 augusti 2001 hörde Kjell av sig,
Kjell Rydblom, Stures Busstjänst AB, Sollentuna

" Jag tillhör kanske ett undantag men jag tycker inte kvaliteten i
bussbranschen är dålig."

Toni svarar
Nu var det inte frågan om vad du anser utan vad kunderna som betalar för
tjänsten anser.
Det var heller inte frågan om hur skicklig du är att sköta ditt företag, för
det är du.
Att jämföra Bussbranschen med resturangbranschen? Varför inte istället med
flygbolagen ?
Eller menar du att Ryainair som är ett utpräglad lågprisföretag skulle
ligga i samma klass som Bussbranschen? Bolaget är ett av de mest lönsamma
inom en annars krisartat flygbransch. 20.000 glada resenärer flyger Gratis
under perioden oktober - mars.( betalar endast för flygskatten) och ytterligare
100.000 passagerare får flyga för 500 kr vart dom vill inom Ryains linjenät.
Kan du minnas att bussbranschen varit i närheten av dylika erbjudanden?
Busbranschen genomsyrat av monopol tänkande. Bättre köra med tomplatser,
eller stå på garage gården. Skulle detta var bra marknadsföring och för vem då får man fråga?
Men som sagt ett landsomfattande initiativ kan bara komma från branschföreningen BR,
vilka tyvärr är sysselsatta med större och viktigare frågor än hur man skapar nya kunder.
Toni Schönfelder,

Nå Kjell hur står det till idag år 2004, har insikten kommit att nåt är fel i branschen?


==============================

8)
Grönköping måste bli bättre å att fira jul!
Grönköping måste bli bättre å att fira jul! Se där ett kontroversiellt utspel helt i tidens andetag som nyligen gjordes i GV:s lokalupplaga! Bakom utspelet stod frk författarinnan, hemkonsulinnan m.m. Ada A:son Susegård, som i en debattartikel gick till hårt angrepp mot det allt slappare julfirandet. Vi fingo en pratstund med frk Susegård mitt under julrushen för att be henne berätta för GV:s läsare vad som fått henne att reagera.

- Jag är gammal nog att minnas hur jularna voro i min barndom, medger frk Susegård. Och så mycket kan jag säga som att inte voro de som i dag – snarare tvärtom! Å den tiden voro de veritabla klimaxhöjdare. I dag skilja de sig knappast alls från vilken långhelg som helst. Jag kan inte dra någon annan slutsats än att julfirandet försämrats. Därför böra vi nu med gemensamma ansträngningar taga oss samman i våra resp. kragar och se till att det blir som förr!

Vilka punkter är det då vi särskilt kunna förbättra?

- Först ha vi naturligtvis själva presenterna. Svenskarna måste bliva bättre å att välja julklappar. Förr blev jag lycklig som ett barn – vilket jag å den tiden också var – över alla julklappar. Det kunde vara allt från dockor till sällskapsspel och böcker. Inte sällan var det f.ö. just dockor. Dagens klappar äro av en helt annan kvalitet. Förra julen fick jag t.ex. en sjal av min dåv. (tillika nuv.) fästman, och jag blev inte alls särskilt glad över detta. Det var en röd sjal. Men den hade inte samma röda färg som jag mindes att den haft ett par veckor tidigare, då jag pekat ut den i varuskrapans skyltfönster. Karlar är hopplösa!

Ett annat problemområde är bordets kulinariska (kaloririka) håvor, vilka enligt frk Susegård inte längre hålla måttet oavsett vilket mått man använder sig av.

- Maten måste bli bättre! Det gäller inte minst lutfisken, men också flera av sillsorterna. Det värsta är dock att dagens julmat är så förfärligt fettbildande! När julen är över är man inte sällan tvungen att banta månader i sträck för att komma tillbaka till sin ideala trivselvikt eller däromkring. Det behövde man aldrig förr!

Också utbudet i TV är under all kritik, betonar frk Susegård.

- Jag minns med vilken högtidlig känsla jag själv brukade sätta mig tillrätta varje julafton för att titta å Kalle Anka och hans vänner. Numera nödgas jag konstatera att varken hr Anka eller hans vänner uppväcka tillnärmelsevis samma entusiasm. Visserligen har jag märkt att dagens barn fortfarande se fram emot programmet, men de ha å andra sidan inget att jämföra med.

Ett kapitel för sig är enligt frk Susegård julsångerna:

- Mina invändningar gäller inte så mycket själva sångerna som det sätt å vilket de framföras. Jag tycker ofta man hör dem sjungas å ett sätt som saknar såväl panache och brio som – värst av allt – schvung. Även texterna voro bättre förr. Då kunde jag vartenda ord utantill. Sedan dess ha de uppenbarligen ändrats så att det blivit svårare att komma ihåg dem. Ytterligare en försämring!

Några konkreta motåtgärder har frk Susegård ännu så länge inte tänkt ut mer än att det möjligen skulle hjälpa att flytta julen till sommaren.

- Då kan man i.a.f. äta jordgubbar och taga igen sig i bersån. Och så är det inte så h-mla vitt överallt!

http://www.gronkoping.nu


=================================


9)

Avslutningsvist! I egen sak!
Får jag presentera en helt ny teknik som befinner sig i ett nybyygarskede.
Den kommer snabt att utvecklas och förbättras, kolla in på min senaste site
Biluthyrning World Wide on-line http://www.telluscar.com

eller till den nu snart 3 år gamla mest avancerade biluthyrningssiten till mer än 12.000 hyrbilar i Spanien
http://www.eurocasacar.com bokning dygnet om alla dagar med en bokningsbekräftelse
inom 1 minut och Voucher inom en timme. Utan att en enda person är inblandad, allt sker automatiskt.
Fundera lite kring detta, vi befinner oss i Internet tidernas första knagglande steg förmodligen på en nivå som Bröderna Wright befann sig för 100 år sedan när man fick första planet i luften, hela 60 meter!
Förstå du potentialen för framtiden? Förstår du nu att du kan eller rättare sagt snart kommer att tvingas till en total förändring av din verksamhet? Där tekniken tar över och du kommer att syssla med....? Ja just det, med vaddå?
Korten kommer att blandas om på nytt för hela branschen! Alla branscher, det är vad jag tror.

med detta önskar jag alla en god fortsättning och ett spännande år 2004.

eder tillgivne
toni schönfelder
tel 0034 616 421 085
fax 0034 966 69 81 58
mailto:toni@schonfelder.com

PS

Detta är ställningen på Internet enligt Alexa mätning den 9 januari 2004 kl.22.30 ( kom ihåg att december är den månad när folk i allmänhet besöker färre Internet siter generellt, samtidigt hade vi året 2003/04 den längsta sammanhängande ledigheten där läsning på bussiterna med fog kan anses vara begränsad.)
Ställningen är följande!

http://www.toni-schonfelder.com 191.101

http://www.busstidningen.se 470.445 klar etta av branschtidningarna med ett allt större försprång till konkurrenten

http://www.rt-forum.com/nytt.html 1.572.103
Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.