Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)
Klicka på den artikel du vill läsa

Toni Schönfelder
A lifetime of innovation



Toni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovation



Verschiedenes in Deutsch


Branschnytt Datum: 2002-09-21


Rapport från EU om aktuella flygfrågor !

EU-parlamentet har den 9-11 sept. diskuterat och röstat om flera flygfrågor. Det gäller kompensation till passagerare vid överbokningar. 1,1 promille som drabbas av överbokning kan nu få 200-600€ (1800-5400 SEK beroende på flygsträcka) i kompensation!
Man har även röstat om gemensamma flygarbetstider för besättningar, kontroll av flygbolag från andra länder samt frågan om ett samordnat luftrum (Single Sky) i Europa.
Läs EU-parlamentarikern Per Stenmarcks rapport och hur Sverige har röstat.


Kompensation för flygpassagerare
Rapporten, av Lisi (A5-0298/02), syftar till att komma tillrätta med "problemet" med överbokningar som resulterar i att 1.1 promille av de som bokat biljett inte kommer med på planet. Rapporten antogs av utskottet med 42 röster för, fyra emot och en
avstod. Vi röstade inte i utskottet eftersom Stenmarck var upptagen med budgeten på annat håll. Utskottet anser att ersättningen till de som nekats ombordstigning skall ligga på 200€ för flygningar under 1000 km, 400€ för flygningar mellan 1000 och 3500 km samt 600€ för flygningar över 3500 km.
Regleringen kommer att gälla för alla passagerare som flyger från en EU-flygplats samt för alla resenärer som reser med ett EU-bolag från tredje land till någon av unionens flygplatser.

Harmonisering inom området civil luftfart. (flygarbetstider)
Genom att anta Brian SIMPSONs (ESP, UK)A5-0263/2002, betänkande närmar sig parlamentet slutet på en process som har pågått under fjorton år. Nyckelfrågan är ett ändringsförslag från föredraganden som kammaren ställer sig bakom. Det fastställer
minimistandard för bestättningsmedlemmarnas flyg- och tjänstgöringstid samt deras tid för vila. Det är första gången som ett förslag har lämnats som berör paneuropeisk lagstiftning för tekniska krav, flyg- och tjänstgöringstider. Kommissionen misslyckades att komma fram till en lösning i denna fråga och det var istället Simpsson själv som drog parterna till förhandlingsbordet och lyckades utarbeta detta förslag som nästan
samtliga inblandade ör nöjda med. Vi följde EPP-ED och röstade för förslaget.

Säkerheten m a p luftfartyg från 3:e land som använder flygplatser i gemenskapen
Denna rapport från Maes, (Verts/Ale/BE)A5-0265/2002, inriktar sig på problemet att antalet flygolyckor varierar kraftigt mellan olika regioner och kontinenter. Lufttrafikföretag i Afrika, Asien och Latinamerika uppvisar olyckstal som ligger minst dubbelt så högt som världsgenomsnittet. Västeuropa och Australien uppvisar
de lägsta olyckstalen, medan östeuropeiska lufttrafikföretag drabbas av flest olyckor, inte mindre än femtio gånger så många som i Västeuropa. Av siffrorna framgår också att luftfartyg som tillverkats i västländerna är avsevärt säkrare än de som tillverkats i östländerna. Som jämförelse kan följande nämnas:
Räknat per en miljon flygningar är siffran för dödsolyckor 0,11 för Västeuropas del, medan den för exempelvis Ryssland ligger på 2,68 dödsolyckor (under perioden 1994-1998). För att komma tillrätta med problemet med undermåliga flygplan föreslår man nu införandet av ett formaliserat kontrollsystem med inspektioner vid medlemsstaternas flygplatser.

Parlamentet välkomnade kommissionens förslag och ansåg att det är ett viktigt steg mot ökad säkerhet inom civil flygtrafik. Ändringsförslag antogs likväl. Exempelvis om genomförandet av rampinspektioner som ledamöterna anser har en förebyggande
verkan. Parlamentet påpekar att denna form av kontroll särskilt kan utökas hos luftfartyg som redan tidigare vid upprepade tillfällen konstaterats uppvisa brister, eller hos luftfartyg från flygbolag vilkas luftfartyg flera gånger uppvisat problem. Vi följde EPP-ED och röstade för förslaget.

Ramen för skapandet av ett gemensamt europeiskt luftrum.
Rapporten från Fava, (PSE/IT)A5-0258/2002, syftar till att före utgången av 2004 skapa ett integrerat luftrum som organiseras i enlighet med samma principer och styrs av samma regler.
Kommissionen anger två huvudmål för detta: ett bättre utnyttjande av luftrummet (i syfte att få ner driftskostnaderna för flygtrafiken, minska antalet förseningar och öka systemets kapacitet) och en avsevärd förbättring av säkerhetsförhållandena.
Viktiga punkter är samarbetet med Eurocontroll samt samarbetet mellan civila och militära myndigheter.

Parlamentet ser positivt på kommissionens förslag men antog ändå ändringsförslag som rör samarbetet med Eurocontrol, samarbetet mellan civila och militära myndigheter inom sektorn för tillhandahållande av flygtrafiktjänster samt straff för alla om bryter bestämmelserna. Ett ändringsförslag antogs dessutom som rör Eurocontrol.
Parlamentet begär att i processen för att skapa det gemensamma europeiska luftrummet skall gemenskapen utveckla ett så nära samarbete som möjligt med Eurocontrol, för att i synnerhet garantera synergi i lagstiftningen och enhetliga förfaranden för att undvika överlappningar mellan de båda organsiationerna.
Parlamentet begärde dessutom att det är nödvändigt att identifiera medlemsstaternas försvarsbehov i samband med att det gemensamma luftrummet skapas. Vi följde EPP-ED och röstade för förslaget.

Gemensamt europeiskt luftrum.
Sanders-Ten Holte, (ELDR/NL), har förberett en teknisk rapport, A5-0266/2002, om det gemensamma europeiska luftrummet. Den berör flygtrafiktjänster, kompatibiliteten hos det europeiska nätet för flygledningstjänst och planering och användning av det gemensamma europeiska luftrummet.

Det finns brett stöd i parlamentet för de tre tekniska reglerna, som ingår i skapandet av ett gemensamt europeiskt luftrum. Förslagen anses vara väl balanserade, men ett antal ändringsförslag antogs för att förbättra de slutliga texterna. När det gäller flygtrafiktjänster insisterade parlamentet på höga säkerhetsnivåer. För att underlätta flygledningspersonalens rekrytering och rörlighet bör deras licenser erkännas ömsesidigt. Det bör också skapas rekryteringsprogram för flygledare.

När det gäller planering och användning av luftrummet underströk parlamentet Eurocontrols betydelse. När det gäller den tredje delen anser ledamöterna att medlemsländerna inte kan genomföra åtgärderna var för sig. Detta för att säkerställa samarbetet i nätet för flygledningstjänst. Subsidiaritetsprincipen rättfärdigar därför att dessa åtgärder beslutas på EU-nivå, med en ledande roll för Europeiska myndigheten för luftfartssäkerhet.
Vi följde EPP-ED och röstade för förslaget.


http://www.stenmarck.moderat.se/

faxless cash advance faxless

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web
http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.